18:39 25.09.2019

Конфлікти в МОЗ вирішуватимуться після приїзду Скалецької - Гончарук

2 хв читати
Конфлікти в МОЗ вирішуватимуться після приїзду Скалецької - Гончарук

Конфлікт між керівництвом Міністерства охорони здоров'я України та співробітниками відомства вирішуватиметься після приїзду зі США міністра Зоряни Скалецької, повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук на прес-конференції в Києві у середу.

Крім того, прем'єр зазначив, що не планує втручатися в кадрову політику міністерств.

"Я знаю, що в міністерстві працюють багато професійних і порядних людей. У мене також немає жодних сумнівів щодо професійних якостей міністра охорони здоров'я. Є один аспект, про який ми сьогодні говорили в контексті іншого міністерства. Аспект полягає в тому, що ми домовилися з міністрами, я не втручаюся в кадрову політику міністерства. Тому міністр самостійно визначає з ким їй працювати, з ким не працювати. Але мені здається, що ситуація в МОЗ це питання скоріше непорозуміння між людьми, ніж якийсь основоположний конфлікт", - сказав він.

Раніше деякі співробітники Міністерства охорони здоров'я заявили про блокування роботи деяких напрямів новим керівництвом відомства, звернувшись із відкритим листом до прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Йдеться, зокрема, про напрям закупівель і постачань ліків для важкохворих пацієнтів, автомобілів екстреної медичної допомоги в пілотних регіонах, автономізації Інституту раку, Інституту серця, "Охматдиту", Центру дитячої кардіології та кардіохірургії, медичні послуги в яких із 2020 року мають стати доступними в рамках Програми медичних гарантій (ПМГ) відповідно до закону "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення", а також у затвердженні реєстру цін на препарати, що входять до Національного переліку основних лікарських засобів.

Як повідомляли джерела в Міністерстві охорони здоров'я, в понеділок, 23 вересня, заступник міністра охорони здоров'я Михайло Загрійчук на нараді працівників директорату медичних послуг заявив про незгоду з діями керівництва директорату, зокрема з діями Сухорукової. При цьому заступник міністра наголосив на незмінності курсу на трансформацію системи охорони здоров'я і зазначив, що керівництво МОЗ не планує звільнення працівників відомства, однак має намір переглянути їхній функціонал і посадові обов'язки.

Аудіозапис наради оприлюднено на одному з інтернет-ресурсів.

Нині міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька перебуває в США, де бере участь у роботі Генеральної Асамблеї ООН.

За інформацією радника міністра Дмитра Раімова, МОЗ ухвалило рішення про аудит діяльності всіх працівників відомства й оцінки їхньої ефективності згідно з чинним законодавством.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА