20:16 25.09.2019

Стенограма розмови Трампа і Зеленського не переконала демократів відмовитися від спроб імпічменту

2 хв читати
Стенограма розмови Трампа і Зеленського не переконала демократів відмовитися від спроб імпічменту

Представники Демократичної партії в Конгресі не задоволені змістом стенограми розмови лідерів США і України Дональда Трампа та Володимира Зеленського, і вони не збираються відмовлятися від спроби провести імпічмент, пишуть американські ЗМІ.

"Публікація записів дзвінка Білим домом підтверджує, що мала місце поведінка президента, що підриває цілісність наших виборів, престиж посади, яку він займає, і нашу національну безпеку", - заявила спікер палати представників Ненсі Пелосі.

Голова комітету з розвідки палати представників США демократ Адам Шифф, зі свого боку, назвав те, як Трамп розмовляв із Зеленським, грубим порушенням з боку президента США.

"Ці записи показують класичний шантаж мафіозного типу щодо лідера іноземної держави", - вважає він.

Як пише газета The Hill, член палати представників від Демократичної партії Тед Ліу заявив, що Трамп попросив Зеленського "зібрати бруд на свого політичного опонента, оскільки доказів корупції не було".

Також демократ з палати представників Вал Демінгс заявила, що "майже в кожному рядку простежується шокуюче зловживання владою".

"Це набагато гірше, ніж я уявляв собі. Я не можу повірити в те, що вони опублікували розшифровку, з огляду на те, що в ній міститься", - заявив демократ з палати представників Брендан Бойл.

"Так навіть стенограма, вироблена цим Білим домом, вказує на те, що Трамп просив Україну дискредитувати Джо Байдена? Окей, прийшов час імпічменту", - написав у Твіттері член палати представників Девід Чичилліне.

Опублікований Білим домом документ ґрунтується на записах співробітників адміністрації США, які були присутні в кабінеті Трампа під час телефонної розмови із Зеленським. Згідно зі стенограмою, Трамп дійсно просив Зеленського провести розслідування у справі Байдена.

Низка американських ЗМІ раніше повідомили, що Трамп 25 липня намагався в телефонній бесіді переконати президента Зеленського в необхідності почати розслідування щодо Хантера Байдена - сина Джо Байдена, а також, що президент США "близько восьми разів закликав його працювати" з адвокатом Рудольфом Джуліані з питання розслідування проти Хантера Байдена. Демократи висловлювали побоювання, що Трамп намагався пов'язувати подальше виділення військової допомоги Україні з проведенням розслідування справи Байдена.

Повідомлення ЗМІ базувалися на даних співробітника розвідки США, який отримав інформацію щодо телефонної розмови. Сам Трамп запевняв, що ця людина не була присутньою в його кабінеті, а дані отримав "з других чи третіх ру

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА