07:25 26.09.2019

Трамп про "справу Байдена": я говорив із Зеленським про те, що зробити в його силах для боротьби з корупцією

2 хв читати
Трамп про "справу Байдена": я говорив із Зеленським про те, що зробити в його силах для боротьби з корупцією

Президент США Дональд Трамп на зустрічі з Володимиром Зеленським зазначив, що в ході телефонної розмови з ним у кінці липня говорив про розслідування справи компанії, пов'язаної з сином екс-віце-президента США Джо Байдена Хантером Байденом, в контексті обіцянок Зеленського побороти корупцію в Україні.

"Я хочу, щоб він зробив все, що він може ... Це не його пряма робота, і він про це недавно сказав. Але все, що він може зробити з позиції боротьби з корупцією. Тому що корупція величезна. Коли син Байдена йде з мільйонами доларів з України, і вони нічого не знають і йому платять мільйони доларів - це корупція. Коли Байден залишає Китай з 1,5 млрд доларів ... Усе це жахливо", - сказав він під час зустрічі із Зеленським у середу в Нью-Йорку.

"Я знаю, що президент України хоче зупинити корупцію. Я вважаю, що його обрали, перш за все, щоб перемогти корупцію. І якщо він зробить, то зробить всьому світові велику послугу. Думаю, що у нього вийде домогтися успіху", - підкреслив Трамп.

Президент США також говорив про необхідність боротьби з корупцією у відповідь на заклик Зеленського інвестувати в Україну.

Зеленський розповів Трампу про велику кількість прийнятих зараз Верховною Радою України законів, спрямованих на реформи в правоохоронній системі для боротьби з корупцією і в економіці.

Далі в ході спілкування зі ЗМІ Трамп, згадуючи про скандал з видаленими електронними листами екс-глави Держдепартаменту і колишнього кандидата в президенти США Гіларі Клінтон, і звертаючись до Зеленського, сказав: "У нас теж є корупція, пане президенте. У нас теж є багато корупції в нашому уряді".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА