07:50 26.09.2019

Зеленський: тиснути на мене ніхто не може, і я не хочу бути залученим у вибори в іншій країні

2 хв читати
Зеленський: тиснути на мене ніхто не може, і я не хочу бути залученим у вибори в іншій країні

Президент України Володимир Зеленський підкреслює, що на нього, як лідера незалежної держави, ніхто не може чинити тиск, і він не має наміру бути причетним якимось чином до виборів в інших країнах.

"Незалежність - дуже важливий аргумент для кожної демократичної країни. І я не хочу, щоб будь-яка моя відповідь була спрямована на те, щоб нас залучили до виборів в іншій країні, з будь-яким їхнім результатом. Я не хочу цим займатися. І тому я сказав, що на мене ніхто тиснути не може, і ніхто тиснути не буде", - сказав він журналістам в Нью-Йорку, коментуючи результати своєї зустрічі в середу з президентом США Дональдом Трампом.

Зеленський підкреслив, що він відкритий на своєму посту президента України. "Будь ласка, опублікуйте хоч всі дзвінки. Хоча я особисто вважаю, що такі розмови між главами, президентами незалежних країн не повинні публікуватися, тому що іноді, ви знаєте, є геополітика, якісь плани. Але я не боюся, ви самі все бачите", - вказав він.

При цьому, за словами Зеленського, він очікував публікації Білим домом тільки "їх частини" (американської сторони - ІФ) розшифровки його телефонної розмови з Трампом 25 липня, але не бачить в цьому якоїсь проблеми.

Зеленський також визнав, що в зв'язку з даною ситуацією став популярним в США під час свого робочого візиту, але для нього головною є не така популярність, а він хоче бути потрібним, перш за все, Україні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА