07:54 26.09.2019

Зеленський: Лавров підійшов до мене, щоб познайомитися, і сказати, що Росія хоче припинення війни на Донбасі

2 хв читати
Зеленський: Лавров підійшов до мене, щоб познайомитися, і сказати, що Росія хоче припинення війни на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський розповів, що у нього відбувся короткий діалог з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим на урочистому прийомі 24 вересня в Нью-Йорку, який говорив йому, що Росія хоче припинення війни на Донбасі.

"Пан Лавров підійшов до мене, сказав, що хоче познайомитися. Сказав, що вони (Росія - ІФ) дуже хочуть, щоб закінчилася війна на Донбасі, і привітав мене з обміном (утримуваними особами між Україною і Росією - ІФ). Була дуже коротка розмова, ми в черзі стояли", - сказав він журналістам на брифінгу в Нью-Йорку після своєї зустрічі в середу з президентом США Дональдом Трампом.

Зеленський зазначив, що українська сторона робить все для припинення війни на Донбасі. "Це наша країна, це наша земля, якщо ви (Росія - ІФ) готові, добре, давайте закінчимо війну, віддамо нам наші території, обміняємо людей", - вказав він, говорячи про свою коротку розмову з Лавровим.

Раніше джерело в Офісі президента України повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що 24 вересня президент Зеленський під час короткого спілкування з главою РФ Лавровим з ініціативи останнього говорив з ним про підготовку зустрічі в "нормандському форматі".

"У рамках урочистого прийому від імені президента США в Нью-Йорку відбувся короткий діалог з ініціативи Лаврова, коротко обговорили "нормандський формат", - розповів агентству джерело.

На даному прийомі від імені Дональда Трампа в рамках Генасамблеї ООН були присутні сам президент США, президент Франції Емманюель Макрон, канцлер ФРН Ангела Меркель, з якій 24 вересня зустрічався Нью-Йорку Зеленський, і інші світові лідери.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА