14:41 26.09.2019

Україна втратить можливість участі в роботі ПАРЄ мінімум на два місяці, якщо не подасть до понеділка нову делегацію на затвердження

3 хв читати
Україна втратить можливість участі в роботі ПАРЄ мінімум на два місяці, якщо не подасть до понеділка нову делегацію на затвердження

Україна втратить можливість представництва не тільки на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, а й у комітетах щонайменше на два місяці, якщо Верховна Рада не подасть до понеділка, 30 вересня, свою нову делегацію для затвердження на найближчій сесії асамблеї у жовтні, заявляє народний депутат із фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

"Якщо Україна цього тижня не відправить до ПАРЄ склад нової делегації, то, оскільки нова делегація створена, що відображено на сайті ВР, стара делегація об 11:30 ранку 30 вересня втратить свої повноваження, а нова не набуде. Тобто в України не буде жодної делегації в ПАРЄ", - написав політик на своїй сторінці у Facebook у четвер.

Він зазначив, що повноваження нової української делегації на затвердження можна буде подати наприкінці листопада до Постійного комітету ПАРЄ або 27 січня 2020 року на початку зимової сесії. "За такого розвитку подій представники України не зможуть брати участі в роботі не лише сесії, а й комітетів ПАРЄ до моменту подачі складу нової делегації", - заявляє Гончаренко.

"Вважаю, що такий розвиток подій буде не в інтересах України. Можна ухвалити рішення не брати участь у роботі жовтневої сесії, але делегацію треба подавати. Інакше і на сесії, і на комітетах, які будуть відбуватися в міжсесійний період, звучатиме позиція Кремля, а України - не буде", - написав нардеп.

Гончаренка включено до складу делегації Верховної Ради IX скликання у ПАРЄ. Він також був членом делегації українського парламенту попереднього скликання.

20 вересня відбулися установчі збори делегації Верховної Ради в ПАРЄ. Очолила делегацію нардеп із фракції "Слуга народу" Єлизавета Ясько. Першим заступником голови делегації обрали нардепа від "Батьківщини" Сергія Соболєва, а заступником - представника фракції "Голос" Рустема Умерова. До складу української делегації входять, зокрема, Юлія Льовочкіна від фракції "Опозиційна платформа - За життя", Сергій Соболєв від "Батьківщини" й Олексій Гончаренко від "Євросолідарності", які представляли в ПАРЄ Верховну Раду VIII скликання.

23 вересня Ясько оприлюднила заяву української делегації про рішення не подавати свої повноваження на затвердження під час осінньої частини сесії ПАРЄ з 30 вересня до 4 жовтня 2019 року. "Зазначене буде способом реагування України на повернення Російської Федерації до сесійної зали ПАРЄ без виконання вимог резолюцій асамблеї, прийнятих у відповідь на російську агресію проти України", - йдеться у заяві.

Гончаренко заявив, що представники попередньої делегації українського парламенту, які увійшли до її нового складу, планують відвідати сесію ПАРЄ.

Партія "Опозиційна платформа - За життя" не підтримала рішення української делегації в асамблеї про відмову від участі в роботі осінньої сесії та ухвалила рішення делегувати на сесію свого представника Юлію Льовочкіну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА