15:08 26.09.2019

"Євросолідарність" вимагатиме пояснень Рябошапки у ВР після оприлюднення стенограми розмови Трампа і Зеленського

2 хв читати
"Євросолідарність" вимагатиме пояснень Рябошапки у ВР після оприлюднення стенограми розмови Трампа і Зеленського

У партії "Європейська солідарність" зазначають, що в оприлюдненій напередодні Білим домом стенограмі розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським останній дозволив собі необачні й непродумані висловлювання, які можуть ускладнити міжнародну підтримку України.

"Як стало відомо з самої стенограми, під час розмови президент Зеленський поставив під сумнів допомогу, яка протягом останніх років надавалася Україні Європейським Союзом, зокрема Німеччиною і Францією. А також зробив відверту заяву, що новопризначений генеральний прокурор (Руслан Рябошапка – ІФ) є "100 відсотків його людиною", чим поставив під сумнім незалежність і неупередженість на лише самого генпрокурора, а й прокуратури як інституції в цілому", - йдеться у заяві "Євросолідарності", оприлюдненій у четвер прес-службою політсили.

У зв'язку з цим партія "із глибоким занепокоєнням констатує, що подібні необачні і непродумані висловлювання президента можуть ускладнити міжнародну підтримку України".

Як наслідок, "Євросолідарність" закликає Зеленського, його офіс і МЗС України докласти всіх зусиль для збереження двопартійної підтримки України в США, також зберегти високий рівень довіри та підтримки з європейськими партнерами країни, зокрема країнами нормандського формату".

"Ми цінуємо надану протягом п’яти років військову, макрофінансову та безпекову допомогу Україні з боку США і ЄС та звертаємося до влади з вимогою зберегти довірливі взаємини з усіма партнерами на тому рівні, щоб Україна не залишилася сам на сам з агресивною політикою (президента РФ Володимира - ІФ) Путіна", - йдеться в заяві.

Окремо в партії зазначають, що "хвастощі президента України тим, що новий" генеральний прокурор 100% є його людиною "ставить під сумнів можливість не політизованої, неупередженої, незаангажованої роботи прокуратури і правосуддя в Україні в цілому".

Також у політсилі викликає глибоке занепокоєння той поспіх, "з яким пропихувалися зміни до закону про прокуратуру, що перекреслили зобов’язання України перед Європейським Союзом у частині реформування цієї інституції, та повертають цей орган на роки і десятиліття назад до карально-репресивної машини".

У зв'язку з цим "Європейська солідарність" вважає за необхідне запросити до парламенту генерального прокурора Руслана Рябошапку для роз'яснення конфлікту інтересів і позиції, що він є "людиною президента", а не слугою закону.

"У вівторок на погоджувальній раді "Євросолідарність" виступить з такою ініціативою", - заявили в партії.

Лідером партії "Євросолідарності" є п'ятий президент України Петро Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА