12:20 27.09.2019

Уряд України зберігає очікування щодо узгодження нової програми з МВФ до кінця року

1 хв читати
Уряд України зберігає очікування щодо узгодження нової програми з МВФ до кінця року

Уряд зберігає очікування щодо узгодження нової програми з Міжнародним валютним фондом (МВФ) до кінця поточного року, підтвердив журналістам заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Сергій Ніколайчук.

"Так", - відповів Ніколайчук на відповідне запитання кореспондента агентства "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю на Ukrainian Financial Forum, організованому ICU.

За його словами, заява місії МВФ була очікуваною. "Робота йде, все за планом, на технічному рівні консультації тривають", - додав Ніколайчук.

Як повідомлялося, місія МВФ приступила до обговорення нової трирічної угоди про розширене фінансування (EFF) для України і за підсумками двотижневої роботи в Києві повідомила про плани продовжити дискусію протягом найближчих тижнів.

"Обговорення нової програми продовжиться найближчими тижнями", - йдеться в заяві глави місії Рона ван Родена, поширеній у п'ятницю вранці.

Поточну програму співпраці між Україною та МВФ у рамках механізму stand-by було затверджено 19 грудня 2018 року. Обсяг 14-місячної програми еквівалентний SDR2,8 млрд, або майже $3,9 млрд. При цьому SDR1 млрд (приблизно $ 1,4 млрд) надано відразу.

Раніше НБУ прогнозував, що угоди про нову програму розширеного фінансування з МВФ на термін 3-4 роки обсягом від $5 млрд до $10 млрд може бути досягнуто до кінця цього року, що дасть змогу до січня отримати перший транш за нею в розмірі майже $2 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА