12:20 27.09.2019

Новий Трудовий кодекс буде спрямовано на лібералізацію трудових відносин - глава Мінсоцполітики

2 хв читати
Новий Трудовий кодекс буде спрямовано на лібералізацію трудових відносин - глава Мінсоцполітики

Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська заявляє, що нова редакція Трудового кодексу буде спрямована на лібералізацію трудових відносин роботодавця і працівника.

"Зараз Трудовий кодекс на етапі концепту, який ми пропонуємо. Насправді, є бажання, щоб він був досить ліберальним, зокрема в плані контрактних відносин. Головна ідея, щоб наші трудові відносини були менш зарегульовані. Ви, напевно, самі знаєте, скільки роботодавцю коштує створити робоче місце, а потім, якщо у нього не складається зі співробітником, то яка важка процедура звільнення. Документ буде спрямовано на лібералізацію взаємовідносин роботодавця і працівника", - повідомила Соколовська в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Міністр зазначила, що гнучкість на ринку праці й в трудових відносинах важлива для всіх, тому що буде створюватися більше робочих місць.

"У цьому і суть лібералізації, щоб роботодавці не боялися створювати робочі місця, щоб їм це було нескладно потім адмініструвати", - додала вона.

Серед іншого, Соколовська спростувала тезу, що лібералізація Трудового кодексу для роботодавців буде таким собі наступом на права працівників.

"Я не вважаю, що лібералізація трудових відносин погана для людини. Є досвід зарубіжних країн, який показує, що під час лібералізації трудових відносин реально створюються робочі місця, і з'являється гнучкість для працівників. Це не тільки і не стільки для роботодавців", - наголосила міністр .

За її словами, через три-чотири тижні Мінсоцполітики, Мінекономіки і профільний комітет парламенту напрацюють концептуальні речі, з якими вже можна буде виходити на обговорення.

На уточнювальне запитання, чи запрацює новий Трудовий кодекс із 1 січня 2020 року, Соколовська зазначила, що "це трохи оптимістично, але ми хотіли б зробити це якомога швидше". "Команда працює, щоб у терміни більш-менш вкладатися", - додала міністр.


Повний текст інтерв'ю з Соколовською буде розміщено в стрічці новин і на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА