11:39 28.09.2019

Порошенко високо оцінює внесок Волкера у зміцнення стратегічного партнерства України та США

2 хв читати
Порошенко високо оцінює внесок Волкера у зміцнення стратегічного партнерства України та США

П'ятий президент України Петро Порошенко назвав тривожною новину про те, що спеціальний представник Держдепу США в Україні Курт Волкер подав у відставку, і висловив вдячність йому за роботу на благо України.

"Тривожна новина з Вашингтона – у відставку подав Курт Волкер, спеціальний представник США по Україні. Його внесок у зміцнення нашого стратегічного партнерства зі США важко переоцінити. Як важко переоцінити і його твердість та стратегічне бачення протидії російській агресії", - написав Порошенко на своїй сторінці у "Фейсбуці" в суботу.

За його словами, з Волкером "нам всім в Україні почувалося впевненіше – і за мирне врегулювання, і за прогрес на шляху реформ, і за роль США".

"Ти встановив високий стандарт довіри і ефективної взаємодії з українською владою, який не просто буде перевершити будь-якому наступнику. Щиро тобі вдячний, Курте, за роки плідної взаємодії та віру в Україну!"- звернувся Порошенко до Волкера.

У свою чергу, співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко (раніше – представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи) також назвала новину про намір Волкера піти у відставку "дуже поганою". Вона подякувала йому за підтримку України, діалог і готовність допомогти.

"(Дякую) За відкритість і готовність до діалогу, за підтримку родин заручників, відданість вирішенню проблеми миру , вміння і готовність називати речі своїми іменами, справжню зануреність в проблематику Донбасу, десятки візитів на лінію фронту, зустрічі з родинами політв‘язнів і моряків, зацікавленість в роботі на результат, а не просто формальну участь в процесі, вірність нормам міжнародного права і демократії", - написала Геращенко на своїй сторінці у "Фейсбуці".

Вона проілюструвала свій пост фотографіями за участю Волкера в неформальній Мінській платформі у Верховній Раді VIII скликання, куди вона його запрошувала кілька разів.

Як повідомили американські ЗМІ, спецпредставник США в Україні Волкер подав у відставку. Згідно з інформацією, в п'ятницю Волкер зустрівся з держсекретарем США Майком Помпео і повідомив його про це рішення.

Видання The Daily Beast зазначає, що такий розвиток подій відбувся на тлі скандалу навколо липневої телефонної розмови президентів США і України - Дональда Трампа і Володимира Зеленського. Американські демократи вважають, що Трамп чинив тиск на Київ, щоб домогтися розслідування щодо сина свого політичного суперника - колишнього віце-прем'єра Джо Байдена. За повідомленням американських ЗМІ, Волкер міг бути задіяний в обговоренні справи сина Байдена з українськими офіційними особами. Він фігурує серед співробітників Держдепу, інформацію про яких запросили члени Палати представників, що розслідують "українську справу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА