09:39 29.09.2019

Зеленський про трагедію в Бабиному яру: українці єдині в прагненні не допустити проявів ворожнечі на расовому чи національному ґрунті

2 хв читати
Зеленський про трагедію в Бабиному яру: українці єдині в прагненні не допустити проявів ворожнечі на расовому чи національному ґрунті

Президент України Володимир Зеленський підкреслив, що українці завжди будуть єдині в прагненні ніколи не допускати проявів ворожнечі на расовому чи національному ґрунті, повідомляє сайт глави держави.

"Переконаний, український народ завжди буде єдиним у прагненні ніколи не допускати будь-яких проявів ворожнечі на расовому чи національному ґрунті. Вічна пам'ять загиблим у Бабиному Яру та всім жертвам Другої світової війни", - йдеться в повідомленні.

На сайті глави держави вранці в неділю оприлюднено звернення до українського народу в зв'язку з 78-ми роковинами трагедії Бабиного яру.

"Всім євреям Києва було наказано ранком 29 вересня 1941 року з речами зібратися в певному місці на Лук'янівці. Дорога, якою вони рушили звідти, виявилася занадто довгою – дорогою у вічність. Пізніше в Бабиному Яру було знищено ромів і караїмів. Також тільки за те, що, на думку нацистських нелюдів, ці етноси не мали права на існування", - наголошується в повідомленні.

Повідомляється, що урочище Бабин Яр також стало місцем масових страт радянських військовополонених, учасників українського визвольного руху, так званих "порушників режиму".

В Україні є сотні скорботних місць, де в роки Другої світової війни пройшов Голокост і масові страти. Зокрема, с.Богданівка в Миколаївській області, Вінниця, Одеса, Житомир, Харків і Закарпаття.

"Трагічні сторінки історії слід пам'ятати не тільки, щоб шанувати пам'ять про загиблих, а й для того, щоб зробити висновки з минулого і не допустити помилок у майбутньому. Пам'ять Бабиного Яру, Голокосту - це попередження для всього людства про те, що ідеологія нетерпимості і насильства може повернути нас у страшне минуле, коли найдорожче - людське життя - ставало лише розмінною монетою в руках диктаторів", - йдеться у зверненні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА