11:55 29.09.2019

Трамп: спроба демократів домогтися імпічменту президента поставила на карту долю країни

2 хв читати
Трамп: спроба демократів домогтися імпічменту президента поставила на карту долю країни

Наразі на кону стоїть доля Сполучених Штатів, заявив президент США Дональд Трамп, коментуючи спробу законодавців-демократів домогтися його імпічменту.

Він вважає, що демократи поставили під загрозу права американців, зазначивши, що "вони хочуть відняти у вас зброю, вони хочуть відняти у вас охорону здоров'я, вони хочуть відняти у вас право голосу, вони хочуть відняти у вас свободу".

"Ми ніколи не дозволимо цьому статися, тому що наша країна поставлена на карту так серйозно, як ніколи раніше. Все дуже просто. Вони намагаються зупинити мене, тому що я борюся за вас, я ніколи не дозволю цьому статися", - сказав Трамп в своєму відеозверненні, яке транслювалося у твітері.

Він також написав у своєму твітері, що зроблена президентом України Володимиром Зеленським заява про відсутність тиску на нього з боку американського колеги в телефонній розмові 25 липня має покласти край "полюванню на відьом".

"Розмова з новим і дуже хорошим президентом України, який розповів "фейковим новинам", в ООН, що він не наражався на тиск з мого боку в тій чи іншій формі, має сама по собі покласти край новому і останньому "полюванню на відьом". Інші вже перетворилися на прах!", - написав він у своєму Twitter.

Трамп також наголосив, що повідомлення інформатора про його телефонну розмову з Зеленським 25 липня "повністю відрізняється від істини і суперечить суті справжньої розмови з новим президентом України".

У наступних твітах Трамп повторив свої звинувачення щодо того, що розслідування, спрямоване на оголошення імпічменту, є "полюванням на відьом", і сказав, що демократ-конгресмен Адам Шифф, який ініціював розслідування, оговорив його і має піти з Конгресу.

У середу спікер палати представників США Ненсі Пелосі оголосила про рішення розпочати процедуру, мета якої - визначити, чи є підстави для оголошення імпічменту Трампу.

Приводом стало повідомлення, передане співробітником американської розвідки своєму керівництву щодо змісту телефонної розмови Трампа з Зеленським у липні цього року. Її на вимогу конгресменів було передано їм для ознайомлення.

Низка американських ЗМІ раніше повідомила, що Трамп 25 липня намагався в телефонній розмові переконати Зеленського в необхідності розпочати розслідування діяльності на Україні Гантера Байдена - сина колишнього віце-президента США Джо Байдена. Віце-президент займався американсько-українськими відносинами, а Байден-молодший раніше входив до складу ради директорів української газової компанії "Бурісма".

ЗМІ, коментуючи скандал, відзначають, що вимогою розслідування діяльності Байденів в Україні Трамп намагається усунути ймовірного суперника від Демократичної партії - Джо Байдена - на президентських виборах 2020 року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА