19:00 29.09.2019

Джонсон має намір залишитися прем'єром навіть за необхідності просити ЄС про відстрочку Brexit

2 хв читати
Джонсон має намір залишитися прем'єром навіть за необхідності просити ЄС про відстрочку Brexit

Прем'єр Великої Британії Борис Джонсон у неділю заявив про відсутність наміру залишити посаду в тому разі, якщо до 31 жовтня угоди з Брюсселем не буде, що згідно із законом, потребуватиме ще одного перенесення термінів Brexit.

Раніше британський парламент ухвалив закон, згідно з яким Борис Джонсон має просити Брюссель про тримісячне відтермінування Brexit у разі відсутності угоди з Брюсселем до 31 жовтня - дати виходу Великої Британії з ЄС. Однак сам прем'єр раніше різко висловлювався проти такого варіанту.

"Ні, я взяв на себе зобов'язання керувати (Консервативною - ІФ) партією і моєю країною в цей важкий час, і я маю намір продовжувати. Я вірю, що це моя прерогатива", - цитують британські ЗМІ слова прем'єра, сказані в неділю у відповідь на запитання, чи залишить він посаду, якщо йому буде потрібно просити Брюссель про відстрочку Brexit.

Водночас прем'єр відмовився пояснювати, як він має намір обійти вимоги закону, що зобов'язують домагатися відстрочки за відсутності угоди.

У неділю в Манчестері проходить щорічна партійна конференція Консервативної партії, і на думку деяких спостерігачів, вона може стати останнім подібним заходом консерваторів перед можливими достроковими парламентськими виборами.

Також, зазначають ЗМІ, деякі кола зараз обговорюють варіант з вотумом недовіри уряду Джонсона. Однак в опозиційній Лейбористській партії раніше заявили, що насамперед необхідно повністю виключити можливість Brexit без угоди з ЄС перш, ніж діяти далі.

Минулого тижня британський уряд заявив, що направив до ЄС пропозиції щодо перероблення угоди щодо Brexit.

Раніше телеканал Sky News повідомляв ізз посиланням на Єврокомісію, що пропозиції Великої Британії стосовно нової угоди щодо Brexit не задовольнили Брюссель. За його даними, в документі ЄС йшлося, що пропозиції Лондона не дають "законних оперативних рішень для "страхувального плану" щодо ірландського кордону. Зокрема, проект Британії не передбачав послаблення кордону між Ірландією і Північною Ірландією, захисту економіки та співробітництва між півднем і північчю острова, а також збереження цілісності єдиного ринку і місця Ірландії на цьому ринку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА