19:28 30.09.2019

В "Євросолідарності" підтримують бойкот новою українською делегацією участі в сесії ПАРЄ

4 хв читати
В "Євросолідарності" підтримують бойкот новою українською делегацією участі в сесії ПАРЄ

Народний депутат, глава делегації України в ПАРЄ у Верховній Раді 8-го скликання Володимир Ар'єв (фракція "Євросолідарність") підтримав бойкот українською делегацією парламенту 9-го скликання участі в сесії Асамблеї.

"Рішення про бойкот цієї сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи, яке прийняла нова українська делегація, я абсолютно і повністю підтримую", - сказав Ар'єв у коментарі телеканалу "Прямий", повідомляє в понеділок прес-служба партії "Європейська солідарність".

Пояснюючи свою підтримку бойкоту, парламентарій сказав: "Тому, що в даному випадку відсутність голосу буде звучати значно сильніше, за наявність цього голосу".

За його словами, якби українська делегація приїхала на сесію ПАРЄ "немов нічого не сталося" - це було б у рамках російського сценарію і сценарію тих, хто підтримує повернення Росії в ПАРЄ.

Парламентарій також особливо відзначив тих депутатів національних парламентських делегацій, які прийняли рішення про індивідуальну неучасть у нинішній сесії ПАРЄ, зокрема це депутати від Литви.

"Хоча погоджуючись з українською делегацією в тому, що вони прийняли стратегічне рішення, але не згоден з тим, що вони його прийняли пізно. Вони затягли з прийняттям рішення про бойкот до 23 вересня. Буквально тиждень тому було прийнято це рішення", - в той же час зазначив Ар'єв.

За його словами, саме тому багато делегацій не дочекалися рішення від України і вирішували самостійно брати участь у нинішній сесії ПАРЄ, деякі з депутатів відмовилися від участі в індивідуальному порядку.

"Тому таку єдність було порушено. І я сподіваюся, що в майбутньому українська делегація діятиме більш рішуче, ніж це було цього разу", - додав Ар'єв.

За його словами, ефект від цього бойкоту міг бути більш масштабним і значущим.

Український парламентарій висловив жаль, що представники української делегації пізно до нього звернулися, і тому неможливо було мобілізувати значну підтримку серед інших делегацій в ПАРЄ.

"Але бойкот з боку української делегації абсолютно виправданий", - висловив переконання Ар'єв.

Він підкреслив, що ПАРЄ сама порушила свої головні принципи. Крім того, є питання про легітимність обрання російських депутатів на виборах в РФ, за участю виборців окупованого Криму. А значить і їх участь у будь-яких голосуваннях на сесії в ПАРЄ ставить під сумнів легітимність таких рішень Асамблеї.

"Делегітимізація структури під назвою ПАРЄ відбулася в червні з прийняттям рішення про повернення російської делегації. Тому працювати в цій структурі, поки ця організація не відновить до себе довіру, я вважаю сенсу немає", - сказав політик.

Він також прокоментував наміри президентського комітету ПАРЄ відвідати Україну.

"Я вважаю, що це може бути кроком назустріч Україні, але маленьким. Питання не в тому, що сам факт проведення президентського комітету ПАРЄ в Києві, це вже добре. Питання в тому, з чим приїде президентський комітет, з якими посланнями", - сказав Ар'єв додавши: "Якщо від нас вимагатимуть прийняти все як є, то я вважаю, що президентський комітет повинен їхати туди, звідки приїхав".

При цьому нардеп висловив переконання, що комітет повинен приїхати в Україну з конкретними пропозиціями щодо того, як відновити довіру і виходити з ситуації, в якій ПАРЄ дискредитувала сама себе.

Як повідомлялося, 20 вересня відбулися установчі збори делегації Верховної Ради в ПАРЄ. Очолила делегацію нардеп з фракції "Слуга народу" Єлизавета Ясько. Першим заступником голови делегації обрали нардепа від "Батьківщини" Сергія Соболєва, а заступником - представника фракції "Голос" Рустема Умерова. До складу української делегації входять, зокрема, Юлія Льовочкіна від фракції "Опозиційна платформа - За життя", Сергій Соболєв від "Батьківщини" і Гончаренко від "Євросолідарності".

23 вересня Ясько оприлюднила заяву української делегації про рішення не подавати свої повноваження на затвердження під час осінньої частини сесії ПАРЄ з 30 вересня до 4 жовтня 2019 року. "Зазначене буде способом реагування України на повернення Російської Федерації до сесійної зали ПАРЄ без виконання вимог резолюцій асамблеї, прийнятих у відповідь на російську агресію проти України", - йдеться у заяві.

Пізніше Ясько в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" розповіла, що українська делегація в ПАРЄ посилюватиме роботу з партнерами, щоб у порядку денному Асамблеї позиція України йшла з різних джерел.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА