19:59 30.09.2019

Кабмін має намір до 2024г. збільшити частку виконуваних рішень судів утричі

2 хв читати
Кабмін має намір до 2024г. збільшити частку виконуваних рішень судів утричі

Досягти в 2023 року рівня фактичного виконання судових рішень не менше 70% у порівнянні з 23,5% в 2018 році, таке завдання ставить уряд у п'ятирічній програмі своєї діяльності в частині роботи Міністерства юстиції.

"Заборгованість за виконавчими документами, що залишається невишуканою на кінець звітного періоду, повинна зменшитися в 2019 році в порівнянні з попереднім роком на 20%, в 2020 році - на 15%, а далі щороку - не менше ніж на 10%", - зазначено в документі, оприлюдненому на сайті Верховної Ради в понеділок.

Передбачається вдосконалити виконавче провадження шляхом діджиталізації відповідних процедур, забезпечити повний доступ до необхідних реєстрів і баз даних, електронну взаємодію з державними органами та банками.

Крім того, в планах Мін'юсту до 2024 року - ліквідувати необгрунтований мораторій на виконання певних категорій судових рішень.

Кабмін також має намір створити ефективну систему медіації, відновного правосуддя, третейських судів та арбітражів, конкурентних державним судам. За оцінкою уряду, це повинно значно розвантажити судову систему на користь інструментів, до яких у сторін договору буде довіра.

Для зменшення шкоди від шахрайства з юридично значущими даними міністерство "проведе аудит державних реєстрів та забезпечить інтероперабельність і високий рівень безпеки даних".

"Ми також впровадимо надійну систему державної реєстрації, яка гарантуватиме непорушність прав на нерухомість і бізнес", - підкреслюється в програмі.

Для досягнення заявленої мети уряд планує забезпечити громадян і бізнес доступними нотаріальними послугами за допомогою електронної системи нотаріату та запровадити проведення окремих реєстраційних дій без втручання людини, що передбачає нульові корупційні ризики і миттєвий сервіс.

У документі зазначено, що в 2018 році проти України було ініційовано вісім справ за позовами іноземних інвесторів, і заявлена мета скоротити їх кількість.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА