13:16 01.10.2019

Апеляційний суд залишив у силі рішення відпустити Вілкула і Колєснікова на поруки

2 хв читати

Апеляційний суд м. Дніпра на засіданні у вівторок не задовольнив скаргу прокурорів, які вимагали взяти під варту із заставою в розмірі не менше 17 млн грн народних депутатів Верховної Ради VIII скликання з фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова, яких рішенням суду першої інстанції було відпущено на поруки.

"Апеляційний суд відмовив прокуратурі в задоволенні скарги і залишив у силі рішення суду першої інстанції, який обрав запобіжний захід у вигляді особистої поруки", - повідомив у вівторок агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Вілкула Олег Бабич.

Також у цьому апеляційному суді відбувся розгляд і апеляції, поданої прокуратурою на рішення суду першої інстанції, який відпустив на поруки Колєснікова. За підсумками засідання рішення суддів було аналогічним ухваленому ними щодо Вілкула.

Як повідомлялося, обом екс-нардепам оголосили підозру ще 5 вересня, після чого було розпочато їхній розшук. Інформації про затримання будь-кого з них відтоді не було.

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області повідомила, що Колєснікову і Вілкулу було оголошено підозри в скоєнні кримінальних злочинів за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Стосовно Колєснікова, слідство встановило, що перебуваючи на посаді голови Агентства держмайна України, він вчинив "певні дії", внаслідок чого стало можливим відчуження об'єктів нерухомості - виробничого та лабораторно-побутового корпусу державного підприємства "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я. Осади" в Дніпрі загальною площею майже 7 тис. кв. м, що завдало державі збитків у розмірі понад 16 млн грн.

Вілкул, будучи головою Дніпропетровської облдержадміністрації, протягом 2011-2012 рр. видав розпорядження про зміну цільового призначення земельних ділянок площею 21 га нібито із земель запасу с/г призначення (пасовища), а насправді - із земель колективної власності пайовиків двох сільськогосподарських підприємств Нікопольського району. Крім того, він видав розпорядження про зміну цільового використання 23 земельних ділянок загальною площею понад 45 га, що перебували у власності ТОВ "Арт Ленд", із земель сільськогосподарського призначення на землі промисловості.

Обох фігурантів прокуратура просила заарештувати, але Жовтневий райсуд Дніпра 17 вересня 2019 року вирішив відпустити їх на поруки.

В облпрокуратурі тоді заявили, що оскаржуватимуть це рішення суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА