13:45 01.10.2019

"Євросолідарність" наполягає на запрошенні до ВР глави МЗС і генпрокурора

2 хв читати
"Євросолідарність" наполягає на запрошенні до ВР глави МЗС і генпрокурора

Фракція "Європейська солідарність" наполягає на заслуховуванні у Верховній Раді міністра закордонних справ України Вадима Пристайка та генерального прокурора Руслана Рябошапки, щоб "розрулити ситуацію", що виникла під час візиту президента Володимира Зеленського до США.

"Власне в цьому контексті ми вважаємо, що важливо ініціювати запрошення до Верховної Ради України міністра закордонних справ Вадима Пристайка для того, щоб із перших вуст почути бачення не тільки виходу з цієї ситуації, а й (бачення - ІФ) мінського і нормандського форматів. Також (запросити - ІФ) і генерального прокурора Руслана Рябошапку", - сказала Геращенко на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і груп у вівторок у Києві.

За її словами, у громадян виникає багато запитань щодо реформ, які проводить нова команда.

"Наша політична сила вважає, що сьогодні ми всі разом - і влада, і опозиція, і Офіс президента, і Міністерство закордонних справ і парламент - маємо докласти максимум зусиль, щоб не просто зупинити цей скандал, але і розрулити його, щоб не залишалося образи у наших партнерів з Європейського Союзу, з нормандського формату, для того, щоб владі вдалося зберегти двопартійну підтримку США", - зазначила Геращенко.

Західні ЗМІ повідомляли, що, за їхніми даними, Трамп 25 липня намагався в телефонній бесіді переконати Зеленського в необхідності розпочати розслідування щодо Гантера Байдена - сина колишнього віце-президента Джо Байдена.

Повідомлення про це передав своєму керівництву співробітник американської розвідки. Воно на вимогу конгресменів було передано їм для ознайомлення. Це повідомлення співробітника розвідки стало приводом для того, щоб демократи в Палаті представників ініціювали процедуру імпічменту щодо Трампа.

На вимогу законодавців стенограму цієї бесіди Трампа із Зеленським також було передано їм для вивчення. Водночас, як повідомляють ЗМІ, це не змусило їх відмовитися від згортання процедури імпічменту.

Білий дім оприлюднив стенограму липневої розмови. Вона складена на основі записів співробітників адміністрації США, які були присутні в кабінеті Трампа під час телефонної розмови із Зеленським.

Згідно зі стенограмою, Трамп справді просив Зеленського провести розслідування у справі Байдена. Однак у тексті немає ознак погроз і шантажу з боку американського президента. Сам Зеленський раніше на цьому тижні запевнив, що Трамп не чинив на нього тиск у справі Байдена.

Водночас спікер Палати представників США Ненсі Пелосі оголосила про рішення розпочати процедуру, мета якої - визначити, чи є підстави для оголошення імпічменту Трампу.

ЗМІ, коментуючи скандал, зазначають, що вимогою розслідування діяльності Байденів в Україні Трамп намагається усунути ймовірного суперника від Демократичної партії - Джо Байдена - на президентських виборах 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА