14:09 01.10.2019

Кличко бере участь у засіданні комітету з питань місцевого самоврядування

2 хв читати
Кличко бере участь у засіданні комітету з питань місцевого самоврядування

Мер Києва Віталій Кличко бере участь у засіданні комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", комітет у вівторок розгляне законопроекти про внесення змін до закону України "Про столицю України - місто-герой Київ".

Як випливає з порядку денного комітету, планується розгляд чотирьох таких законопроектів.

Згідно з порядком денним, оприлюдненим на сайті парламенту, профільний комітет на засіданні розгляне ініціативи щодо внесення змін до закону про столицю України - місто-герой Київ (№2143, 2143-1, 2143-2) і проект нової редакції закону про столицю (№2143-3).

Як повідомлялося, група народних депутатів із фракції "Слуга народу" на чолі з Олександром Ткаченком зареєструвала проект закону про місто Київ - столицю України (№2143-3).

Цього самого дня група нардепів із фракції "Голос" на чолі з Андрієм Осадчуком подала законопроект про внесення змін до закону "Про столицю України - місто-герой Київ" (№2143-2).

13 вересня група парламентаріїв від "Слуги народу" на чолі з Андрієм Клочком зареєструвала проект закону про внесення змін до закону "Про столицю України - місто-герой Київ" (№2143).

Документ передбачає проведення 8 грудня місцевих виборів у Києві. Цим законопроектом пропонується законодавчо закріпити функціонування районних рад у Києві, скоротити максимальну кількість депутатів місцевих рад до 84 осіб та уповноважити голову Київської міської державної адміністрації опротестовувати акти місцевого самоврядування столиці.

19 вересня група нардепів із фракції "Європейська солідарність" на чолі із Сергієм Алексєєвим подала альтернативний законопроект (№2143-1), яким також пропонують закріпити функціонування районних рад у Києві. Автори запропонували визначити повноваження райрад та їхніх виконавчих комітетів. Передбачається, що Київська міська рада не пізніше шести місяців до моменту оголошення початку виборчого процесу наступних чергових місцевих виборів ухвалює рішення про створення райрад у столиці. Вибори до цих рад відбудуться під час наступних чергових виборів, які пройдуть після набуття чинності цим законом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА