17:50 01.10.2019

Ілля Кива звернувся в Нацполіцію щодо діяльності заступника голови ФПУ Саєнко

2 хв читати
Ілля Кива звернувся в Нацполіцію щодо діяльності заступника голови ФПУ Саєнко

Народний депутат фракції ОПЗЖ Ілля Кива звернувся в Нацполіцію щодо проведення невідкладної перевірки службової діяльності заступника голови Федерації профспілок України Володимира Саєнко. Текст депутатського звернення парламентарій оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

«Мені стало відомо, що під час перебування В.Саєнко на посаді заступника голови ФПУ він прийняв ряд протиправних рішень щодо відчуження і реалізації держмайна, яке перебувало у віданні ФПУ. З 2012 року ця людина займається махінаціями, які призводять до розкрадання профспілкового майна», - наголошується в документі.

Зокрема, за інформацією Іллі Киви, на сьогодні щодо В.Саєнка відкрито кілька кримінальних проваджень - за зловживання службовим становищем і замах на заволодіння чужим майном, ухилення від сплати податків.

«У вересні поточного року він заявив про модернізацію одеського клінічного санаторію ім.Пирогова, відомого, як «Куяльник». Співробітники не підтримали цю брехню і запитали, куди йдуть гроші відпочиваючих. Оскільки, за їх інформацією, кошти за оздоровлення людей, які приїхали по комерційних путівках, йдуть не в касу санаторію, а на рахунку ТОВ «Курорт Куяльник», яке не має до санаторію ніякого відношення. Також є інформація, що В.Саєнко свідомо доводить до банкрутства санаторій «Жовтень» в Кончі-Заспі», - зазначає депутат.

На переконання Іллі Киви, така ситуація дестабілізує роботу ФПУ, «нищить основні напрямки її діяльності - внаслідок прямого, систематичного і злісного порушення законодавства».

Крім того, у зверненні зазначається, що за інформацією ЗМІ, заступник голови ФПУ користується автомобілем преміум-класу Lexus, володіє трьома квартирами в Києві і кількома будинками в Черкаській області.

Депутат просить правоохоронців перевірити ці факти, «що можуть свідчити про вчинення В.Саєнко кримінальних правопорушень», встановити обставини і в разі підтвердження - внести інформацію в ЄРДР, а також забезпечити належне досудове розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА