19:19 01.10.2019

Досягнуто домовленості про початок розведення військ у Петрівському та Золотому - Зеленський

2 хв читати
Досягнуто домовленості про початок розведення військ у Петрівському та Золотому - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявляє про досягнення на зустрічі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з урегулювання ситуації на Донбасі домовленості про початок розведення військ у с. Петрівське Донецької області та м. Золоте Луганської області.

"Було досягнуто домовленості про початок розведення військ - я всіх вітаю з початком, дуже віримо в це - розведення військ у Петрівському та Золотому. Хочу заспокоїти, до речі, місцеве населення. Я особисто гарантую, що ви будете захищені, й відведення військових ніяк не вплине на вашу безпеку. Прикладом цього є - ви знаєте прекрасно ситуацію в Станиці Луганській, де відбулося успішне розведення військ", - сказав Зеленський на брифінгу за підсумками засідання ТКГ у вівторок.

Він нагадав, що в смт Станиця Луганська наразі триває відбудова пішохідного моста через Сіверський Донець, яким проходить лінія розмежування. За словами Зеленського, спорудження моста планується до кінця листопада поточного року.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський 2 вересня оголосив про початок відновлення зруйнованого моста в Станиці Луганській, після того як було розібрано блокпост на не підконтрольній українським військовим частині переправи. Відбудова моста є частиною міжнародних зобов'язань України для поліпшення гуманітарної ситуації на лінії розмежування.

Згідно з графіком, до 11 жовтня 2019 року планується встановити тимчасову (обхідну) переправу, а до 27 листопада - відкрити основний міст, розповіли в Офісі президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА