09:42 02.10.2019

Вакарчук очікує від президента чіткої відповіді, як Україна відстоюватиме свої інтереси на зустрічі "нормандської четвірки"

1 хв читати
Вакарчук очікує від президента чіткої відповіді, як Україна відстоюватиме свої інтереси на зустрічі "нормандської четвірки"

Член комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва (фракція "Голос") Святослав Вакарчук у контексті узгодження "формули Штайнмайєра" закликає президента України Володимира Зеленського дати чітку відповідь, як Україна захищатиме свої інтереси на зустрічі "нормандської четвірки".

"Ми вимагаємо від президента чітких та однозначних відповідей про те, яким чином українська команда відстоюватиме інтереси України на зустрічі "нормандської четвірки", - сказав Вакарчук у відеозверненні на сторінці у Facebook у середу.

За його словами, зараз головне запитання, яке всіх хвилює: що буде з українським кордоном на Донбасі, хто і як його контролюватиме під час виборів? "Вибори без повного нашого контролю над кордоном - це не вибори, а профанація", - вважає нардеп.

Він зазначив, що наразі "не час для криків", а "час для чіткої та консолідованої позиції" український кордон має перебувати під українським контролем на всій території суверенної України, і лише тоді "ми будемо проводити вибори, ніяк інакше".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА