10:26 02.10.2019

У Мінську 1 жовтня нічого не підписували, мають бути переговори та ухвалення законів ВР - Яременко

1 хв читати
У Мінську 1 жовтня нічого не підписували, мають бути переговори та ухвалення законів ВР - Яременко

Голова комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва (фракція "Слуга народу") Богдан Яременко пояснив, що 1 жовтня в Мінську не підписували так звану формулу Штайнмаєра, а представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма передав представнику ОБСЄ Мартіну Зайдіку лист про те, що Україну влаштовують формулювання, погоджені радниками глав держав "нормандського формату" в Мінську 1 вересня.

"Нюанси - вчора ніхто нічого не підписував. Представник України в ТКГ Леонід Кучма письмово повідомив представника ОБСЄ Зайдіка про те, що Україну влаштовують формулювання, погоджені радниками глав держав Нормандського формату в Мінську 1 вересня 2019 року. Зміст формулювання неодноразово пояснював міністр закордонних справ України Пристайко - йдеться про порядок застосування рішень "про особливості...." до місцевих виборів в ОРДЛО на тимчасовій основі і на постійній після", - написав Яременко на своїй сторінці у Facebook у середу.

Решта, за його словами, - "предмет для переговорів", результати яких втілюватимуться в життя не змінами до Конституції, а законами України, які ухвалює Верховна Рада, "що дає суспільству можливість контролю за тим, що відбувається".

Яременко також наголосив, що "Україна рухається в напрямку припинення кровопролиття на Донбасі", не поступаючись при цьому нічим принциповим - ні територіальною цілісністю, ні суверенітетом, ні навіть правом по-своєму трактувати Мінські домовленості.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА