12:22 02.10.2019

Прес-секретар Кучми оприлюднила лист про те, що Україна приймає текст щодо імплементації "формули Штайнмаєра" від 11 вересня

2 хв читати
Прес-секретар Кучми оприлюднила лист про те, що Україна приймає текст щодо імплементації "формули Штайнмаєра" від 11 вересня

Прес-секретар другого президента України, представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер оприлюднила на своїй сторінці в соцмережі Facebook скан-копію листа на ім'я спецпредставника ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартіна Зайдіка за підписом Кучми від 1 жовтня.

Наводимо текст листа повністю:

"Шановний пане Зайдік! У додатку до Вашого електронного повідомлення від 13 вересня цього року серед учасників Тристоронньої контактної групи було поширено узгоджений дипломатичними радниками глав держав та урядів України, ФРН, Франції та Російської Федерації 11 вересня 2019 року текст щодо імплементації так званої формули Штайнмаєра" в українське законодавство в наступній редакції:

"Цей закон набуває чинності о 20:00 за місцевим часом у день голосування на дочасних місцевих виборах в окремих районах Донецької та Луганської областей, які призначено та проведено відповідно до Конституції України і спеціального закону України, що регулює дочасні місцеві вибори у згаданих районах. Він діятиме на тимчасовій основі до дня публікації підсумкової доповіді місією БДІПЛ ОБСЄ зі спостереження за виборами, відповідно до встановленої практики БДІПЛ ОБСЄ, про відповідність загалом дочасних місцевих виборів стандартам ОБСЄ та міжнародним стандартам для демократичних виборів, а також українському законодавству, в якій дає відповідь на запитання, погоджене у "нормандському форматі", затверджене Тристоронньою контактною групою і направлене Україною в її запрошенні й Головуванням ОБСЄ Директору БДІПЛ.

Цей закон продовжує діяти на постійній основі, у разі якщо в підсумковій доповіді БДІПЛ ОБСЄ буде зроблено висновок відповідно до встановленої практики БДІПЛ ОБСЄ, що дочасні позачергові місцеві вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей були проведені загалом відповідно до стандартів ОБСЄ та українського законодавства, відповідаючи на запитання, погоджене в "нормандському форматі", затверджене Тристоронньою контактною групою та направлене Україною в її запрошенні й Головуванням ОБСЄ директору БДІПЛ".

Українська сторона приймає текст цієї формули".

Як повідомлялося, 20 вересня в інтерв'ю одному з видань міністр закордонних справ України Вадим Пристайко озвучив останню редакцію "формули Штайнмаєра". Порівнюючи текст з оприлюдненим прес-секретарем Кучми, можна зробити висновок, що вони ідентичні по суті, і відрізняються в нюансах, які не впливають на зміст.

Слід врахувати, що оригінал листа Зайдіку - російською мовою, в українських ЗМІ текст подавався в українському перекладі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА