19:24 02.10.2019

У "Євросолідарності" пов'язують "атаку" Генпрокуратури на Порошенка з його критикою "формули Штайнмаєра"

2 хв читати
У "Євросолідарності" пов'язують "атаку" Генпрокуратури на Порошенка з його критикою "формули Штайнмаєра"

У партії "Європейська солідарність" заявляють, що в Офісі президента України Володимира Зеленського обговорювалося питання кримінального переслідування нардепа та п'ятого президента України Петра Порошенка з роздачею відповідних доручень правоохоронним органам.

"У "Європейській солідарності" володіють інформацією про те, що паралельно з нарадами із підготовки до підписання під тиском Росії "формули Штайнмаєра" в Офісі президента України відбулася і низка інших нарад. Зокрема щонайменше одна з них - за участю Володимира Зеленського, на якій обговорювалося питання кримінального переслідування п'ятого президента України Петра Порошенка та давалися відповідні доручення "своєму" генеральному прокурору, керівнику ОГПУ Рябошапці, ДБР Труби-Портнова та іншим силовим структурам", - йдеться у заяві прес-служби "Євросолідарності", оприлюдненій у середу ввечері.

У політсилі вважають, що витік інформації з Генпрокуратури про підготовку підозри Порошенку стався саме в день гучного політичного скандалу, "пов'язаного з підписанням капітуляційної формули, свідчить і про емоційну нестабільність людей, причетних до цього підписання, і про їхнє бажання негайно помститися тій політичній силі, яка обґрунтовано критикує владу за непродумане підписання цієї формули, за очевидний розвал міжнародної коаліції на підтримку України, за непрофесіоналізм і дилетантство в дипломатії".

Як наслідок, у партії переконані в наявності причинно-наслідкового зв'язку між підписанням "формули Штайнмаєра" й "атакою" Генпрокуратури на Порошенка та "Євросолідарність".

Як повідомлялося, 2 жовтня джерело агентства "Інтерфакс-Україна" у Генпрокуратурі повідомило, що Генеральна прокуратура готує підозру п'ятому президенту України Петру Порошенку за статтею про зловживання владою. "Активно відпрацьовуються проекти підозр колишньому главі держави, а також нинішнім і колишнім народним депутатам", - сказав співрозмовник агентства.

При цьому він не уточнив подробиць, зазначивши лише, що проект підозри Порошенку стосується зловживання владою.

Як відомо, для притягнення нардепів до відповідальності необхідна згода Верховної Ради та внесення відповідного подання генпрокурора до парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА