12:20 03.10.2019

Радник з нацбезпеки віце-президента Пенса був присутній під час телефонної розмови Трампа та Зеленського - газета

3 хв читати
Радник з нацбезпеки віце-президента Пенса був присутній під час телефонної розмови Трампа та Зеленського - газета

 Високопоставлений помічник віце-президента США Майка Пенса був присутній під час телефонної розмови американського лідера Дональда Трампа та президента України Володимира Зеленського, повідомляє The Washington Post.

"Один із головних радників Пенса був присутній під час дзвінка 25 липня, і віце-президент повинен був мати доступ до стенограми протягом кількох годин", - заявили виданню обізнані джерела.

За їхніми словами, за розмовою Трампа і Зеленського стежив радник Пенса з національної безпеки Кіт Келлог. Вони повідомили, що Келлог не побачив у розмові чогось незвичайного й не висловив жодних побоювань стосовно цього віце-президенту.

Газета зазначає, що незрозуміло, чи вважає віце-президент цю розмову не вартою уваги, чи він не зміг ознайомитися з її змістом.

Проте чиновники, близькі до Пенса, наполягають, що він не знав про спроби Трампа переконати Зеленського в необхідності розпочати розслідування стосовно Гантера Байдена - сина колишнього віце-президента Джо Байдена.

Вони вважають, що віце-президент їздив до Варшави на зустріч із Зеленським 1 вересня, ймовірно, не прочитавши або, принаймні, повністю не вивчивши стенограму розмови Трампа з лідером України.

При цьому, за словами помічника Пенса, офіс адвоката Білого дому не попередив офіс віце-президента про існування скарги інформатора до дня, коли вона стала публічною.

Як повідомляє видання, під час зустрічі з Зеленським віце-президент переказав, що військову допомогу Україні буде заморожено на тлі побоювань стосовно недостатніх зусиль країни в боротьбі з корупцією.

Він також наголосив на розчаруванні Трампа в тому, що Європейський Союз, на його думку, не виконує достатню роботу з надання допомоги Україні.

Зазначається, що у своїй промові Пенс не згадав ні Байдена, ні розслідування щодо його сина.

Але деякі співрозмовники видання припустили, що, ймовірно, зауваження віце-президента США про корупцію було витлумачено як певний знак.

Глава адміністрації Пенса Марк Шорт відкинув ці звинувачення, заявивши: "Президент постійно проявляв занепокоєння у зв’язку з корупцією та відсутністю поділу тягаря між європейськими партнерами, тому, провівши антикорупційну кампанію, Зеленський був сприйнятливий до цих повідомлень".

Він також зазначив, що після зустрічі Пенса та Зеленського обіцяну допомогу Україні було надано.

Як повідомили виданню обізнані чиновники, після повернення до Вашингтона Пенс сказав Трампу, що Зеленський доклав зусиль у боротьбі з корупцією. Віце-президент висловив упевненість, що президент України оточує себе "хорошими людьми", й закликав Трампа надати обіцяну допомогу.

Трамп у телефонній бесіді з президентом України порушував тему розслідування стосовно Гантера Байдена - сина колишнього віце-президента Джо Байдена.

Повідомлення про це передав своєму керівництву співробітник американської розвідки. Його на вимогу конгресменів було передано їм для ознайомлення. Це повідомлення співробітника розвідки стало приводом для того, щоб у середу спікер палати представників США Ненсі Пелосі оголосила про рішення розпочати процедуру, мета якої - визначити, чи є підстави для оголошення імпічменту Трампу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА