12:37 03.10.2019

Законопроект про зміни до закону про столицю передбачає скорочення кількості депутатів Київради

2 хв читати
Законопроект про зміни до закону про столицю передбачає скорочення кількості депутатів Київради

Верховна Рада має намір скоротити кількість депутатів Київської міської ради на 40 осіб - зі 120 до 80. Цю норму закріплено в перехідних положеннях ухваленого в першому читанні в четвер законопроекту №2143-3 "Про внесення змін до закону України про столицю – місто-герой Київ".

Автори законопроекту пропонують внести відповідні зміни до закону "Про місцеві вибори", вилучивши з чинного закону норму, згідно з якою кількість депутатів місцевої ради становить 120 за чисельності 2 млн виборців.

"Загальний склад (кількість депутатів) Київської міської ради становить 80 депутатів. Загальний склад (кількість депутатів) районної в місті Києві ради становить 20 депутатів", - ідеться в тексті законопроекту.

Згідно з чинним законодавством, у Київраді 120 депутатів, а райрад у столиці не існує.

Автори законопроекту також пропонують внести новий розділ до закону "Про місцеві вибори" - "Проведення місцевих виборів у місті Києві". В ньому пропонується, що вибори депутатів Київської міськради проводяться за пропорційною виборчою системою в багатомандатних виборчих округах. Вибори відбуваються за відкритими виборчими списками міських організацій політичних партій.

Вибори київського міського голови проводяться за мажоритарною системою абсолютної більшості в єдиному одномандатному виборчому окрузі. За такою самою системою проводяться і вибори депутатів районних рад у Києві. Територія Києва ділиться на 10 багатомандатних округів.

Переможцем виборів київського міського голови визнається кандидат, який набрав більше ніж 50% голосів від загальної кількості виборців, які взяли участь у голосуванні.

Як повідомлялося, ВР схвалила законопроект №2143-3 у першому читанні в четвер 244 голосами. Він передбачає розподіл повноважень і посад Київського міського голови та голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) і знову вводить районні державні адміністрації в столиці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА