16:01 03.10.2019

Порошенко заявляє про спроби посягання на місцеве самоврядування в Україні та реформу децентралізації

2 хв читати
Порошенко заявляє про спроби посягання на місцеве самоврядування в Україні та реформу децентралізації

П'ятий президент України (2014-2019), лідер політичної партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко вважає, що спроби порушити принципи місцевого самоврядування й усунути від вирішення питань громад самих громадян є порушенням Конституції України та наступом на реформу децентралізації, повідомляється на офіційному сайті партії.

"У нас є спроба порушити місцеве самоврядування, є спроба відсторонити від влади киян, є спроба порушити Конституцію. Бо єдиним джерелом влади в Україні є народ", - сказав Порошенко журналістам.

За його словами, в основу місцевого самоврядування покладено повноваження громадян обирати мера з виконавчою владою включно.

"Це є наступ на одну з найуспішніших реформ, яку було проведено моєю командою, реформа децентралізації"... І незалежно від того, про яке місто ми говоримо, Київ, Львів, Дніпро чи будь-яке інше, ми маємо захищати інтереси територіальних громад", - наголосив політик.

Порошенко зазначив, що завдяки децентралізації місцеві громади отримали кошти та повноваження, право самостійно визначати напрями свого розвитку й ефективно використовувати наявні у них ресурси. "Гроші мають розподілятися громадою, а не з сумками тягнутися до якихось кабінетів, і байдуже на яких вулицях вони розташовуватимуться – на вулиці Банковій, чи на Грушевського... Це точно буде наступ на демократію і це точно великий крок назад. Це буде руйнація реформ", - зазначив він.

Політик також нагадав, що реформу децентралізації допомагали впроваджувати європейські партнери України, зокрема радники із Польщі та Німеччини. "У нас були всі, хто чітко висловився, що це реформа, яка довела свою ефективність", - зазначив Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА