18:59 03.10.2019

Джуліані написав, що Волкер запитував у середині липня про можливість його телефонної розмови з Єрмаком

3 хв читати
Джуліані написав, що Волкер запитував у середині липня про можливість його телефонної розмови з Єрмаком

Особистий адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані написав у четвер в своєму Twitter, що спецпредставник держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, який подав у відставку, звертався до нього у середині липня із запитанням, чи готовий Джуліані поговорити з помічником президента України Володимира Зеленського Андрієм Єрмаком.

"Волкер звернувся до мене, щоб запитати, чи поговорю я телефоном із паном Єрмаком", - написав він у соцмережі, прикріпивши до повідомлення скрін частини свого листування з Волкером і пізніше розмістивши у Twitter ще один скрін.

Згідно з копією листування, Волкер попросив Джуліані повідомити, коли той буде у Мадриді. "Я побачу Єрмака завтра вранці, він приїде до вас у Мадрид", - написав Волкер.

Джуліані відповів, що прибуде до Мадрида 1 серпня та пробуде там до 5 серпня.

Пізніше Джуліані виклав скрін частини свого листування із абонентом на ім'я Андрій (швидше за все, це Андрій Єрмак - ІФ), в якому той подякував йому за "чесну і продуктивну розмову" і висловив надію на можливість того, що "відносини вийдуть на новий рівень".

"Це показує, що я відразу ж дав їм просування в позитивному напрямку. Вони навряд чи намагалися контролювати мене...", - прокоментував він.

Крім того, Джуліані оприлюднив деякі витяги з листування з Волкером (дата - 11 травня) і постпредом США при ЄС Гордоном Сондлендом (7 серпня).

"Волкер не повинен бути цапом-відбувайлом", - написав особистий адвокат Трампа в Twitter.

У завершальному твіті він вказав, що виклав деякі тексти, оскільки демократи і їх медіа можуть створювати "помилкове відчуття, що щось не так". "Все за запитом і повідомлено державі", - зазначив Джуліані.

Два тижні тому в одному з інтерв'ю Єрмак повідомив, що його зустріч із Джуліані на початку серпня у Мадриді відбулася за його ініціативою після озвучених адвокатом Трампа причин скасування його візиту до України у травні 2019 року.

"Коли я прочитав про те, що він збирався приїхати до України, але передумав, "тому що у команді Зеленського є вороги Трампа" (про це Джуліані сказав на початку травня 2019 року в одному з інтерв'ю - ІФ), я запропонував поговорити з ним. На той момент я був знайомий із Куртом Волкером, я розповів йому про свою ідею поговорити з Джуліані, щоб прояснити ситуацію, він ідею схвалив і запропонував мене йому представити", - розповів він.

Помічник Зеленського зазначив, що також хотів запевнити Джуліані, що за каденції нової української влади усі розслідування відбуватимуться прозоро, не буде жодних команд "прикрий/відкрий" за дзвінком. "Це - фундаментальні принципи й основи програми президента Зеленського, з якими ми йшли на вибори. Також одним із принципів нашої команди буде перезавантаження влади, боротьба проти корупції, реформа прокуратури", - наголосив він.

"Так ось, ми з Джуліані поговорили телефоном, а після цього особисто зустрілися у Мадриді (в липні - ІФ). Я повторив йому ці самі тези. Він зазначив, що для нього було важливо почути, що нова українська влада сповідуватиме принципи відкритості та законності, боротиметься з корупцією, та своєю метою ставить зробити Україну успішною", - розповів помічник Зеленського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА