13:04 04.10.2019

Директор ДБР про залучення Порошенком російського адвоката: Ми не обговорювали варіант звернення до РФ для правової допомоги в жодному провадженні

2 хв читати
Директор ДБР про залучення Порошенком російського адвоката: Ми не обговорювали варіант звернення до РФ для правової допомоги в жодному провадженні

 

Директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба заявляє, що в роботі Держбюро немає "російського сліду", питання звернення до РФ для отримання правової допомоги не порушувалося в жодному провадженні.

"Петро Порошенко побудував одну просту лінію захисту - прив'язати до ДБР "російський слід". (...) Наголошую: жодного російського або будь-якого іншого "сліду" в роботі ДБР немає, не було і не буде", - написав Труба в Телеграм- каналі в п'ятницю.

Він також запевнив, що ніколи не обговорювався варіант звернення до Російської Федерації для отримання правової допомоги в жодному кримінальному провадженні, що "чудово відомо" тим, "хто прослуховував мій кабінет".

"П'ятому президенту варто знайти інше пояснення для залучення до свого захисту російського адвоката. Можливо, це він збирається отримати правову допомогу в Росії?" - припускає Труба.

Як повідомлялося, до захисту п'ятого президента України, лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка в низці відкритих кримінальних проваджень долучається російський адвокат Ілля Новіков.

"Це рішення було прийняте після того, як стало відомо про намір Державного бюро розслідувань звернутися за правовою допомогою… до країни-агресора, зокрема у кримінальному провадженні щодо проходження українських військових кораблів у Керченській протоці у листопаді 2018 року. Як відомо, це провадження було розпочато за заявою екс-заступника глави Адміністрації Януковича Андрія Портнова. В цій ситуації залучення російського адвоката є абсолютно доцільним", - йдеться в повідомленні на сайті партії "Європейська солідарність".

У партії зазначили, що Новіков має дозвіл на адвокатську практику в Україні. Крім того, в російських судах він захищав і захищає українських громадян, утримуваних у РФ і на окупованих територіях, зокрема минулого місяця він був адвокатом наших моряків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА