13:16 04.10.2019

Порошенко хотів би, щоб на нормандському саміті обговорювалася його дорожня карта щодо реалізації Мінських угод

2 хв читати
Порошенко хотів би, щоб на нормандському саміті обговорювалася його дорожня карта щодо реалізації Мінських угод

Предметом загальнонаціонального консенсусу в Україні може стати дорожня карта реалізації Мінських угод про врегулювання ситуації на сході країни, яка встановить чітку пріоритетність кроків щодо гарантування безпеки в регіоні над кроками політичними, вважає п'ятий президент України (2014-2019), лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

"У будь-який момент готовий презентувати дорожню карту для перших осіб держави. Не російська формула Штайнмаєра, а саме цей комплексний документ і є тим, з чим Україна має їхати на "нормандський саміт". Рівно як і з концепцією миротворчого контингенту ООН", - написав Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Він зазначив, що цю дорожню карту було ретельно опрацьовано ще кілька років тому. "Її сприйняли Німеччина та Франція. А вчора вкотре підтримку саме такої послідовності реалізації Мінських домовленостей висловили Сполучені Штати: спочатку безпека, потім – політичне врегулювання", - наголосив політик.

Порошенко назвав "кроком у правильному напрямку" реакцію президента України Володимира Зеленського на занепокоєння частини суспільства і зазначає, що з більшістю озвучених главою держав тез "важко не погодитися".

"Я почув заклик Володимира Зеленського до єдності. Добре пам'ятаючи про зовнішню небезпеку, маємо не підвищувати градус внутрішньої дискусії до критичної позначки. Мир всередині країни не менш важливий, ніж мир на її кордонах", - зауважив політик.

Він зазначив, що "люди вийшли днями на протест не тому, що вони "порохоботи", як декому здається". "Ветерани, волонтери, просто небайдужі громадяни – вони люблять Україну і мають право на те, щоб із їхньою думкою рахувалися", - резюмував Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА