13:30 04.10.2019

Ан-12 не мав дозаправлятися у Львові, загиблих задавив вантаж, котрий розміщувався у літаку

2 хв читати
Ан-12 не мав дозаправлятися у Львові, загиблих задавив вантаж, котрий розміщувався у літаку

Причиною загибелі п'яти осіб під час аварійної посадки літака Ан-12 поблизу Львова став вантаж, який перевозився, повідомив мер Львова Андрій Садовий.

"Кабіна повністю зрізана, все розкидано. Вантаж, який був у літаку, задавив людей, які там перебували. Тому шансів ще когось знайти… Це дуже складно. Кажуть про 8-ох членів екіпажу. Трьох фактично врятували. Щодо інших поки що ніякої позитивної інформації нема. Але багато фрагментів тіл розкидано є біля самого літака", - наведено слова мера на сайті Львівської міськради в п'ятницю.

Він зазначив, що літак не мав здійснювати планову посадку для дозаправки у Львові. "Він попросив екстрену можливість дозаправитися і просто не дотягнув до злітно-посадкової смуги кілька кілометрів. Тут поблизу житлові будинки, і якби він упав туди - була б катастрофа", - прокоментував Садовий.

У повідомленні міськради зазначається, що троє постраждалих членів екіпажу літака перебувають у міській клінічній лікарні №8 Львова у важкому стані. Мер міста перебуває на місці події.

У свою чергу депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич, який одним із перших повідомив про обставини і подробиці аварії, повідомив, що "весь шлях падіння літака залитий гасом, що дивно, якщо воно (паливо - ІФ) закінчувалося".

Раніше заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк повідомив, що серед тих, що вижили в аварії - пілоти літака.

Як повідомлялося, внаслідок аварійної посадки літака Ан-12 на ґрунт неподалік від Міжнародного аеропорту "Львів" загинули п'ятеро людей, троє постраждали. Постраждалих із травмами різного ступеня тяжкості було госпіталізовано до медичних закладів Львова.

У зв'язку з подією злітно-посадкова смуга аеропорту "Львів" була закрита в п'ятницю вранці на зліт і посадку. Поновлення роботи аеропорту було оголошено на 10:00.

Транспортний Ан-12 авіакомпанії "Україна Аероальянс" здійснив аварійну посадку на ґрунт на відстані 1,5 км від злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту "Львів" у п'ятницю вранці, перед тим зникнувши з радарів. На борту перебували восьмеро осіб, із них семеро членів екіпажу та одна особа, яка супроводжувала вантаж. Літак здійснював чартерний вантажний рейс #UKL4050 за маршрутом Віго (Іспанія) до Стамбула (Туреччина) і мав сісти в аеропорту "Львів" на дозаправку. У ЗМІ повідомляють, що літаку був 51 рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА