13:58 04.10.2019

Реформа органів прокуратури України проводиться за наявності політичної волі та бажання генпрокурора і президента

2 хв читати
Реформа органів прокуратури України проводиться за наявності політичної волі та бажання генпрокурора і президента

Нинішня реформа органів прокуратури України відрізняється тим, що у керівництва держави і генпрокурора є наявність політичної волі для її проведення, зазначають у відомстві.

На прес-конференції в п'ятницю перший заступник генпрокурора Віталій Касько розповів, що нинішня реформа відрізняється якісно від тих реформ, які проводилися раніше. За його словами, в українських реаліях якщо генпрокурор не має бажання здійснювати реформу, то вона не принесе змін.

"Для реформи прокуратури як мінімум потрібна політична воля і бажання. Вони є у генерального прокурора, наскільки ми чули виступи президента, вони є і у президента", - сказав він.

"Це реформа відрізняється тим... що наша пропозиція змін стосується поновлення прокуратури зверху, починаючи з Генеральної прокуратури, яка не просто буде перейменована в Офіс генерального прокурора, але і всі співробітники цієї прокуратури пройдуть багаторівневі тести, атестацію, перевірки на добропорядність і врешті-решт буде запущена свіжа кров в Офіс генпрокурора, потім до обласних прокуратур, а потім вже до окружних", - сказав він.

Касько наголосив, що це не буде "фасадною реформою", всі зміни стосуватимуться суті, в кінцевому рахунку орієнтована на суспільство.

Заступник генпрокурора - головний військовий прокурор Віктор Чумак, у свою чергу, додав, що попередня військова прокуратура займалася справами, які не були їй властиві. "Нині цю прокуратуру буде переформатовано в спеціалізовану прокуратуру... Вона займеться виключно військовими злочинами і злочинами, спрямованими на нацбезпеку та оборону, зокрема у військово-промисловому комплексі", - розповів Чумак.

Але, зазначив він, ці прокурори не матимуть подвійного підпорядкування. "Вони будуть цивільними і працюватимуть у тісному контакті з ДБР", - сказав Чумак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА