16:27 04.10.2019

Загороднюк запевнив делегацію Конгресу США в готовності Міноборони України до закупівель зразків озброєння, виробленого в Штатах

2 хв читати
Загороднюк запевнив делегацію Конгресу США в готовності Міноборони України до закупівель зразків озброєння, виробленого в Штатах

Міністр оборони України Андрій Загороднюк на зустрічі з делегацією Палати представників (Конгрес США) обговорив можливості розширення військово-технічного співробітництва між двома країнами та вказав на готовність оборонного відомства здійснювати закупівлі необхідних зразків озброєння і військової техніки (ОВТ), які виробляються в США.

"Усебічна підтримка нашої держави та її Збройних сил з боку Сполучених Штатів Америки значно впливає на ситуацію в Україні протягом останніх п'яти років. Усі програми співпраці з США і допомога, яку надає американський уряд, дуже цінні для нас. Це сильний меседж, що ми не самі", - цитує Загороднюка управління комунікацій і преси Міноборони.

Під час обговорення пріоритетних напрямів надання допомоги Україні урядом США сторони розглянули можливості розширення військово-технічного співробітництва.

"Наголосивши на важливості технічної допомоги, яку США надає в рамках допомоги Збройним силам України, міністр оборони України привітав рішення Державного департаменту США про готовність реалізувати проект із продажу Україні сучасного летального озброєння в рамках програми "Міжнародні військові продажі", а також наголосив на готовності оборонного відомства здійснювати закупівлі необхідних зразків ОВТ, які виробляються в США", - повідомило управління комунікацій і преси.

Говорячи про консультативно-дорадчу допомогу, Загороднюк наголосив на важливості залучення радників від США до процесу реформування оборонного відомства і ЗСУ, а також відзначив готовність української сторони до поглиблення обміну досвідом з американськими колегами.

Крім того, він акцентував увагу іноземних гостей на незмінності євроатлантичного курсу України.

Делегацію Палати представників очолював голова підкомітету з питань боєготовності комітету зі збройних сил Джон Гараменді. На зустрічі також були присутні члени Палати представників США й тимчасовий повірений у справах США Посольства США в Україні Вільям Тейлор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА