17:40 05.10.2019

Порошенко: під білим прапором миру нам нав'язують капітуляцію

2 хв читати
Порошенко: під білим прапором миру нам нав'язують капітуляцію

В Україні немає "партії війни" і "партії миру" - українці хочуть миру, але білий прапор миру, який зараз нам подають як досягнення, насправді – капітуляція, вважає п'ятий президент України, лідер ї партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

"В Україні "партії війни" не існує. І люди в окупованому Донбасі, і люди в Дніпрі, Харкові, і люди в Києві, у Львові, в Чернівцях - всі люди прагнуть миру", - наводить слова Порошенка прес-служба партії.

При цьому політик переконаний, що "під білим прапором миру, який нам намагаються зараз представити як велике досягнення, нам нав'язують капітуляцію".

Порошенко нагадав, що, ґрунтуючись на Мінських домовленостях, світ ухвалив санкції проти Росії. "Мінські домовленості були складовою частиною для Ради Євросоюзу, яка вперше ввела санкції. А Путін був переконаний, що це неможливо. Потім цей документ увійшов до Ради безпеки ООН", - сказав він.

"Сьогодні будь-хто був би радий запропонувати будь-який інший документ зокрема і жорстку критику Мінських домовленостей. А ви тільки спробуйте - і одразу ж зникнуть санкції проти Росії", - також зазначив політик.

За його словами, Росія поводитиметься так, як поводиться у вирішення ситуації в Придністров'ї, де є російська військова присутність, для вирішення ситуації в Осетії, Абхазії та багатьох інших конфліктах, де Росія є їхнім джерелом.

"То в чому проблема "формули Штайнмаєра"? - Вона за пропозицією Росії мала бути складовою частиною дорожньої карти, яка починається з виведення іноземних військ і завершується взяттям під контроль кордону. Росія відкинула дорожню карту і залишила лише "формулу", - наголосив п'ятий президент України.

Порошенко зазначив, що позиція Росії - це не говорити про компонент безпеки, а говорити тільки про політику.

"Політика - це зараз організація і проведення виборів. Причому з цього документа, який нам запропонували на підписання, прибрали що вибори мають бути прозорими, чесними, чітко відповідати стандартам БДІПЛ ОБСЄ, і замінили фразою "загалом відповідають" стандартам", - зазначив Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА