18:49 07.10.2019

Наступник Могеріні Боррелль: Найкращий шлях протистояти російській загрозі - допомагати Україні

2 хв читати
Наступник Могеріні Боррелль: Найкращий шлях протистояти російській загрозі - допомагати Україні

Висунутий на посаду високого представника Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки міністр закордонних справ Іспанії Жозеп Боррелль (Josep Borrell) вважає, що найкращий шлях протистояти російській загрозі - це допомагати Україні.

"Найкращий шлях протистояти російській експансії, якщо я можу називати це так, або російській загрозі, якщо ви хочете, - це допомогти Україні, посилити Україну, посилити її міцність і можливості, допомогти з реформами, щоб стати повноцінною демократичною та процвітаючою країною", - заявив він у понеділок у Брюсселі, виступаючи на засіданні комітету закордонних справ Європейського парламенту у рамках відкритих слухань його номінації на посаду високого представника.

"Україна залишається центром стратегічного виклику, давайте називати це так - стратегічний виклик, який становить для нас Росія", - продовжив Боррелль.

При цьому він висловив переконання, що країни-члени ЄС мають залишатися єдиними у своїй позиції стосовно до Росії: "Ми маємо залишатися єдиними. Якщо цього не буде, то у нас, у нас (із наголосом повторив претендент - ІФ) буде проблема. Моє перше завдання - продовжувати з цією єдністю і посилити підтримку сусідніх країн".

Боррелль наголосив, що санкції для Росії "не повинні розглядатися як політика", а як інструмент, так само, як і угоди про асоціацію не повинні розглядатися проти когось.

"Якщо я не помиляюся, це був Теодор Рузвельт, який сказав, що ти говориш м'яко, коли у тебе є велика палиця. Якщо у тебе немає великої палиці, краще тобі говорити голосно. У ЄС немає такого батога. ЄС - не військовий. Ми маємо бути суворі з Росією, але водночас треба зрозуміти, що це ті, з ким ми повинні мати справу, ми маємо зберігати санкції, але водночас використовувати дипломатичні інструменти там, де необхідно провадити діалог", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА