19:40 07.10.2019

Турчинов вважає взяття під варту Пашинського політизованим рішенням

3 хв читати
Турчинов вважає взяття під варту Пашинського політизованим рішенням

Екс-секретар РНБО Олександр Турчинов вважає рішення про взяття під варту народного депутата Верховної Ради VIII скликання Сергія Пашинського політично заангажованим.

"Сергій Пашинський ніяк не міг вплинути на, я вважаю, заполітизоване рішення про перегляд цього рішення. Без будь-яких підстав - ви в суді це чули - жодної підстави не навели ні прокурори, ні слідчі, чому вони раптом вирішили, крім політичних анонсів, переглянути цю справу. Докази нові не отримані. Нових якихось позицій у слідства немає", - сказав він журналістам у понеділок.

Турчинов переконаний, що реакція Пашинського в інциденті "була адекватною: він захистив своє життя і життя і честь своєї дружини".

Він нагадав, що "справу Пашинського" було перекваліфіковано.

"На превеликий жаль, сьогодні ми побачили, що юридичні аргументи, правові підстави, на жаль, сьогодні тимчасово не працюють. Але я впевнений, що Сергій витримає ці випробування і буде на свободі", - сказав екс-секретар РНБО.

На питання, чи була у Пашинського можливість виїхати за кордон, Турчинов сказав: "Безумовно. У нього була можливість виїхати за кордон. І я так зрозумів з інформаційної хвилі, що багато на це дуже сподівалися".

Крім того, відповідаючи на питання, чи не побоюється він кримінальних переслідувань, екс-секретар РНБО сказав, що "життя навчило не боятися", згадавши про події Революції гідності.

Він також зазначив, що шкодує про те, що "традиції Печерського суду не змінилися". "Я вважаю, що, безумовно, вина і минулої влади в цьому є", - підкреслив Турчинов, додавши, що в судовій системі як і раніше домінує політична доцільність.

Як повідомлялося, увечері 31 грудня 2016 року на дорозі в одному із сіл Васильківського району Київської області стався конфлікт між Пашинським (входив до фракції "Народний фронт, очолював комітет з питань національної безпеки та оборони у Верховній Раді VIII скликання) та місцевим жителем В'ячеславом Хімікусом, унаслідок якого депутат отримав удар пляшкою по голові, а чоловік, що напав на нього, - кулю в ногу.

3 січня 2017 року в прокуратурі Київської області повідомили, що розслідують кримінальне провадження за фактом інциденту за статтею Кримінального кодексу про хуліганство (ч. 2 ст. 296).

Прокурор Київської області Дмитро Чібісов тоді повідомив, що підозру про скоєння злочину в інциденті нікому з фігурантів не оголошено.

1 лютого Печерський райсуд Києва констатував, що Хімікус має статус потерпілого у справі.

1 серпня Пашинський повідомив, що Генпрокуратура закрила кримінальне провадження за цим інцидентом.

У грудні 2017 року Печерський райсуд Києва своїм рішенням зобов'язав слідчих Генпрокуратури відновити розслідування у рамках кримінального провадження щодо інциденту зі стріляниною 31 грудня 2016 року, фігурантом якого був Пашинський.

4 жовтня 2019 року Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило Пашинському про підозру в спричиненні поранення людині в Київській області. У повідомленні ДБР зазначено, що 31 грудня 2016 року на території Київської області стався словесний конфлікт між на той час народним депутатом та громадянином, під час якого депутат вистрілив чоловікові в ліву ногу з пістолета марки Glock-19. Внаслідок цього потерпілий отримав вогнепальний осколковий перелом стегнової кістки лівої ноги. Згідно з висновком судової експертизи, заподіяні тілесні ушкодження є тяжкими.

7 жовтня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід Пашинському у вигляді утримання під вартою строком на два місяці без права внесення застави.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА