20:16 07.10.2019

Трамп пригрозив знищити економіку Туреччини в разі її невірних дій в Сирії

2 хв читати
Трамп пригрозив знищити економіку Туреччини в разі її невірних дій в Сирії

Президент США Дональд Трамп на тлі ситуації з виведенням американських військ з півночі Сирії заявив, що в разі неправильної поведінки там Анкари він зруйнує економіку Туреччини.

"Якщо Туреччина зробить що-небудь, що я при своїй великій і винятковій мудрості вважатиму неприпустимим, я повністю знищу і зітру економіку Туреччини (я таке раніше робив)!", - написав Трамп у Твіттері в понеділок.

Трамп не пояснює, про які саме дії Туреччини йдеться. Американські ЗМІ, зі свого боку, пояснюють, що напевно йдеться про пов'язані з Сирією дії.

Раніше повідомлялося, що президенти Туреччини і США Реджеп Таїп Ердоган і Дональд Трамп напередодні в ході телефонної розмови обговорили створювану на північному сході Сирії зону безпеки.

Пізніше в понеділок Білий дім повідомив, що США не будуть підтримувати або брати участь у можливій турецької операції на півночі Сирії.

ЗМІ раніше в понеділок повідомили, що американські військові почали покидати спостережні пости на сирійсько-турецькому кордоні. Таким чином, США залишають без захисту курдські загони, які раніше отримували підтримку США, і звільняють північ Сирії для військової операції Туреччини проти курдів, яку Анкара планує вже деякий час, зазначають ЗМІ.

Заяви Трампа не зустріли підтримки в Вашингтоні, зокрема, серед республіканців. Так, республіканець Ліндсі Грем заявив, що рішення Трампа призведе до катастрофи, яка зміцнить терористів у Сирії.

Анкара прагне очистити від екстремістів і бійців-курдів північні райони Сирії, які межують з Туреччиною. Спочатку турецька сторона погодила з США план зі створення там зони безпеки, вільної від курдських ополченців і від терористів. Однак потім реалізація цього спільного плану забуксувала.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА