07:06 08.10.2019

Зеленський і його команда намагаються завершити "несправедливий процес" щодо Донбасу, або показати його нездійсненність для переходу до інших варіантів

3 хв читати
Зеленський і його команда намагаються завершити "несправедливий процес" щодо Донбасу, або показати його нездійсненність для переходу до інших варіантів

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко зазначає, що президент України Володимир Зеленський і його команда намагаються наразі завершити той процес з припинення війни і повернення Україні окупованих територій Донбасу, який було розпочато кілька років тому в Мінську, або показати його безперспективність, щоб переходити до інших варіантів.

"Зараз президент Зеленський і вся команда намагаються все-таки завершити те, що почали попередники, починаючи з "Мінська". Якщо ми з вами розуміємо і побачимо, що Путін ніколи нічого не зробить, і наші партнери більше не можуть змусити його піти на прогрес у цьому напрямку, то нам доведеться чесно сказати всім громадянам України, що цей трек ми більше не можемо виконувати, і нам ніхто не може допомогти. Шо таким чином нам не вирішити ситуацію, і ми змушені з вами перейти до треку номер два. Поки ми з вами не зрозуміємо, що вичерпали всі позиції. Тоді нам потрібно кинути все, посилювати нашу армію і чекати чергової атаки", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Пристайко зазначив, що якщо Мінський процес не виконується, і "ми застрягли в ньому, втрачаємо людей, гроші, і ця пухлина, яка "живе в нас", отруює нас, не дає нам стартувати вперед, не дає розвиватися як державі", тоді потрібно звертатися до світової спільноти з тим, що Україні потрібна, напевно, "місія з підтримання миру між нами, а найкраще, на всіх окупованих територіях".

"Дотепер ця ідея не знайшла розуміння, незважаючи на те, що про це говорили багато і попередній президент (Петро Порошенко - ІФ), і хто завгодно. Світова спільнота не готова, щоб цей миротворчий контингент або контингент із підтримки миру, якщо говорити правильніше, допоміг нам відновити хоча б ситуацію, коли ніхто не вбиває на нашій землі людей", - пояснив він.

"Третій трек, напевно, буде, коли ми зовсім нічого не зможемо зробити, і потрібно буде йти за "кіпрським сценарієм" або за якимось іншим", - додав міністр.

Пристайко також підкреслив, що нинішня українська влада "нікуди не поспішає" в розв'язанні конфлікту на Донбасі, але задався питанням, а чого їй пропонують чекати.

"Коли вб'ють "достатньо" наших солдатів? Скільки ми повинні втратити конкретно людей? Зараз ми втрачаємо до 14 тис. Почекаємо до 28 тис. І тоді почнемо працювати? Ми вважаємо, що весь той час, який ми вже втратили на те, що вели переговори, як я тепер з'ясовую, про те, що ніколи не збиралися виконувати, з самого початку ... я не вважаю, що це нормальне ставлення до своїх партнерів, включно з німцями і французами. Говорити їм, що будемо щось робити, домовлятися з вами, але насправді не збираємося цього виконувати. А тепер ми більше того, скажемо, що ми ще потягнемо", - зазначив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА