12:48 08.10.2019

Нардеп Гончаренко просить ДБР розпочати розслідування проти Зеленського через його слова про підконтрольність йому генпрокурора

2 хв читати
Нардеп Гончаренко просить ДБР розпочати розслідування проти Зеленського через його слова про підконтрольність йому генпрокурора

Народний депутат із фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко звернувся до Державного бюро розслідувань (ДБР) із проханням розслідувати заяву президента України Володимира Зеленського, зроблену в розмові з президентом США Дональдом Трампом у липні поточного року, про те, що на посаду генерального прокурора України буде призначено підконтрольного йому кандидата.

"Стаття 3 закону України "Про прокуратуру" визначає засади діяльності прокуратури, серед яких є, зокрема, незалежність прокурорів, що передбачає існування гарантій від незаконного політичного, матеріального чи іншого впливу на прокурора... З урахуванням висловлювань чинного президента України Зеленського про те, що нинішній генеральний прокурор Руслан Рябошапка є його людиною, про дотримання (чи порушення) яких принципів законності йдеться? Яким чином Рябошапка... зможе незалежно проводити розслідування стосовно президента або його оточення... у разі виникнення такої ситуації?", - йдеться у депутатському зверненні Гончаренка до ДБР від 3 жовтня, скан-копію якого нардеп оприлюднив у своєму Facebook у вівторок.

У зверненні парламентар зазначає, що вбачає в цьому ознаки злочину, передбаченого ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем), і у зв'язку з цим просить ДБР "вжити належних заходів щодо розслідування цієї ситуації та визначення ступеня провини вищезгаданих осіб".

"Не може президент країни обіцяти будь-кому, що справу буде розслідувано або що він доручить генеральному прокурору щось зробити. Ми все-таки живемо в демократичній, а не монархічній країні. Упевнений, що ДБР розпочне кримінальне розслідування щодо цього висловлювання Володимира Зеленського", - прокоментував Гончаренко своє звернення.

"Володимире Олександровичу, що стосується допиту, то ви всю інформацію можете довідатися з мого Telegram-каналу. Там я оперативно повідомлю, коли прийти та які документи з собою взяти. Зробимо їх разом", - додав парламентар.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА