15:37 08.10.2019

МВС України хоче придбати 13 літаків у ДП "Антонов" для ДСНС і Нацгвардії

3 хв читати
МВС України хоче придбати 13 літаків у ДП "Антонов" для ДСНС і Нацгвардії

Міністерство внутрішніх справ України має намір придбати 13 літаків у держпідприємства "Антонов" (Київ) для потреб Держслужби з НС і Національної гвардії.

Під час відкриття XVI Міжнародної спеціалізованої виставки "Зброя та безпека-2019" у вівторок у Києві міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що "Україна як держава не перший рік перебуває у військовому зіткненні".

"Ми маємо приділяти увагу і безпеці, і обороні. Тому ми продовжуємо розвивати військово-промисловий комплекс... У нас завдання і бажання гарантувати безпеку нашої держави та наших громадян", - сказав він.

Під час відвідування виставки було підписано меморандум про наміри співпраці між МВС і ДП "Антонов". Ідеться про придбання 13 літаків: дев’яти для потреб ДСНС і чотирьох для Нацгвардії.

За словами міністра, дев’ять літаків Ан-178 для підрозділів ДСНС використовуватимуться, зокрема, для пожежогасіння. Плюс літаків для Держслужби з НС - це багатомодальність, тобто пожежний літак можна швидко переобладнати в медико-евакуаційний, вантажний або транспортний. Окремо планується встановлення системи пожежогасіння контейнерного типу, яка генеруватиме маленькі водні "бомби".

Національна гвардія України отримає чотири одиниці Ан-178 для перевезення вантажів та особового складу.

Після завершення огляду виставки, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про те, що з представленого його зацікавило й може бути використане для МВС, Аваков сказав: "На виставці сьогодні більше йшлося про спеціальні засоби комунікації, була велика кількість турецьких компаній, які пропонують нам різні моменти комунікації".

При цьому міністр назвав головною подією виставки підписання договору про формальні наміри з ДП "Антонов". "Ідеться про придбання Ан-178 у 13 позиціях для системи МВС. Це база для будь-якого руху вперед цих моделей - коли купує Україна для своїх потреб, тоді купують іноземці", - зазначив Аваков.

Іще одним ключовим моментом виставки міністр назвав єдиний стенд американських компаній, додавши: "Нас цікавить система зв'язку та система ідентифікації".

Як повідомлялося, 30 вересня Аваков повідомляв про плани МВС України закупити 14 літаків сімейства Ан. "Плануємо закупівлю 13 Ан-178, одного Ан-32П і легких однодвигунних для санавіації", - написав він тоді в соцмережах.

Ан-32П - український пожежний літак, розроблений на базі Ан-32. Літак оснащений чотирма зовнішніми знімними баками об'ємом по 2 тис. літрів кожен. Скидання вогнегасної рідини може здійснюватися з усіх баків одночасно або по черзі з заданим інтервалом. У структурі ДСНС України діє Спеціальний авіаційний загін, який експлуатує літаки Ан-32П.

Багатоцільовий транспортний літак Ан-178 розроблено на держпідприємстві "Антонов", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром". У виробничій кооперації за програмою Ан-178 задіяно близько 200 компаній із 15 країн.

Висота польоту Ан-178 - 12 км, дальність - 5500 км, максимальна швидкість - 825 км/год. Літак має змінену форму фюзеляжу, рампу для навантаження та вивантаження габаритних вантажів і здатний перевозити до 18 тонн вантажу, зокрема великовантажні морські контейнери. Може здійснювати посадку та зліт із будь-яких аеродромів, зокрема ґрунтових.

Ан-178 виконав перший політ 7 травня 2015 року. В липні 2018 року "Укроборонпром" представив Ан-178 на міжнародному авіакосмічному салоні Farnborough Airshow, де літак виконав демонстраційний політ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА