17:54 08.10.2019

Україна та ЄС готові до перегляду Угоди про асоціацію в торговій частині вже цієї осені

2 хв читати
Україна та ЄС готові до перегляду Угоди про асоціацію в торговій частині вже цієї осені

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства – торговий представник України Тарас Качка стверджує, що Україна та Європейський Союз готові до перегляду Угоди про асоціацію в частині торгівлі вже цієї осені.

"Усі розуміють, що Угода про асоціацію, переговори щодо якої відбулися десять років тому, потребує ретельного аналізу, щоб її оновити. Обидві сторони зацікавлені у збільшенні торгівлі. Те, що ми бачимо сьогодні з європейської сторони, то це конструктивне ставлення до того, що ми можемо обговорювати, і яке рішення ми можемо прийняти в рамках Комітету асоціації, який відбудеться в середині листопада в торговому складі, й на Раді асоціації в грудні. Говоритимемо про модальність, умови й календарі поновлення Угоди вже цієї осені", - повідомив Качка українським журналістам у вівторок у Брюсселі.

Торгпред України запевнив, що "новий уряд ставить за мету максимально прискорити та посилити роботу з виконання угоди, оскільки вже було ухвалено низку законів для його виконання".

При цьому Качка назвав низку питань, які необхідно вирішити. Зокрема тарифи, митниця, угода про визнання еквівалентності технічного регулювання - "те, що ми називаємо промисловим безвізом".

"Тут питання чутливе, оскільки у ЄС досвід у таких угодах дуже обмежений, і тут ми маємо довести, що можемо трансформуватися відповідно до європейських правил у тих чи інших сферах. Якщо нам це вдалося у сфері безпечності продуктів харчування, то ми впевнені, що нам це вдасться у сфері безпечності нехарчових продуктів. Так чи інакше, ми про це говоритимемо в комітеті асоціації в торговому складі 18 листопада", - наголосив він.

Торгпред висловив упевненість у тому, що "всі розуміють, що потрібно переходити на новий рівень". "Обидві сторони готові говорити про те, як це зробити швидше і якісніше і з урахуванням інтересів обох сторін", - резюмував Качка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА