19:03 08.10.2019

Телефонна розмова Зеленського і Трампа не матиме негативних наслідків для України

1 хв читати
Телефонна розмова Зеленського і Трампа не матиме негативних наслідків для України

Критика на адресу Євросоюзу, Німеччини та Франції, яка пролунала в телефонній розмові президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським 25 липня, не матиме жодних негативних наслідків, переконаний спеціальний радник президента Єврокомісії з питань відносин з Україною, екс-депутат Європарламенту від ФРН Ельмар Брок.

"Послухайте... Нам відомий стиль Трампа по телефону... і причина того телефонного дзвінка. Тому це не матиме наслідків для європейської політики. Не буде жодних негативних наслідків", - сказав Брок в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання про те, чи не можуть вплинути слова Зеленського про те, що ЄС і, зокрема, Німеччина та Франція, недостатньо надають допомогу Україні на позицію Берліна щодо санкцій проти Росії.

При цьому спеціальний радник президента Єврокомісії з питань відносин з Україною зазначив, що Європейський Союз незмінно продовжує введені проти РФ санкції, і вони діють, свідченням чого є зниження рівня торгівлі між країнами ЄС і Росією.

"Якщо за останні п’ять років торгівля між США і Росією збільшилася, то між Росією і ЄС зменшилася. США практично нічого не платять за санкції. Натомість ми - так. Для них санкції - в теорії, для нас - на практиці", - сказав Брок.


Повний текст інтерв'ю Брока агентству "Інтерфакс-Україна" буде розміщено в новинній стрічці агентства та у відкритому доступі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА