09:46 10.10.2019

Увага ЄС до України аж ніяк не ослабла, оскільки не зникли проблеми - Могеріні

2 хв читати
Увага ЄС до України аж ніяк не ослабла, оскільки не зникли проблеми - Могеріні

Увага Європейського Союзу до України зовсім не ослабла, як це може здатися, як і не зникли проблеми, пов'язані з цією країною, заявила високий представник ЄС у закордонних справах і з політики безпеки Федеріка Могеріні.

Виступаючи в середу ввечері в Брюсселі на пленарному засіданні Європарламенту, присвяченому ситуації в Україні, вона нагадала, що п'ять років тому, на початку її мандата, Україна була "чи не єдиною проблемою зовнішньополітичного порядку денного ЄС".

"Новий уряд (України - ІФ) проявив сміливий підхід до реформ, - констатувала вона. - Очікування громадськості дуже високі. Кількість законодавчих актів, ухвалених з цього літа, безпрецедентна. І ми готові й хочемо підтримати новий уряд України в забезпеченні того, щоб ця хвиля законодавства справді дала практичні результати".

Могеріні назвала серед пріоритетних завдань судову реформу, боротьбу з корупцією, з олігархічними структурами, реформування енергетичного сектора.

"Ми також працюємо з Україною і Росією в рамках нашого діалогу, щоб укласти новий контракт із газового транзиту", - наголосила Могеріні.

Вона схвалила підсумки зустрічі Тристоронньої контактної групи, що відбулася 1 жовтня в Мінську, та висловила сподівання, що "так звана формула Штайнмаєра" може стати кроком "до певного прогресу в справі виконання Мінських угод усіма сторонами".

Могеріні підтвердила підтримку Євросоюзом роботи "нормандського формату", Тристоронньої контактної групи та ОБСЄ і заявила, що ЄС "продовжуватиме це робити до повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України".

Під час дискусії європейські парламентарії висловили солідарність з Україною, висловилися за подальшу підтримку її Євросоюзом. Однак деякі з них скептично оцінили "формулу Штайнмаєра", яка, на їхню думку, містить односторонні вигоди для Росії.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА