14:15 10.10.2019

Зеленський іще думає про звільнення Кличка, планує поспілкуватися з ним перед прийняттям рішення

2 хв читати
Зеленський іще думає про звільнення Кличка, планує поспілкуватися з ним перед прийняттям рішення

Президент України Володимир Зеленський поки що не прийняв рішення про звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) і планує ще раз поспілкуватися з ним перед прийняттям остаточного рішення.

"Чому не звільнив? Поки що думаю про це. Як ви знаєте, наші депутати голосують закон "Про столицю", і я вважаю, що ці функції (голови КМДА і мера - ІФ) мають бути розділені. Ми спілкувалися, до речі, з мером, і я знаю, що він проти розділення цих функцій. Я не бачу конфлікту в цьому питанні. Просто в нього одна думка, в мене - інша", - сказав Зеленський під час прес-марафону в Києві в четвер.

При цьому він додав, що перед прийняттям остаточного рішення про звільнення Кличка він планує ще раз поспілкуватися з ним.

"Ми подивилися, як це в інших європейських столицях, - у деяких ці функції розділені, у деяких об'єднані. Але я думаю, що потрібно розділити. Я обов'язково спілкуватимуся з мером Кличком перед тим, як вирішу його звільнити", - сказав він.

Як повідомлялося, Офіс президента України звернувся до Кабінету Міністрів із проханням внести подання на звільнення Кличка з посади голови КМДА. 5 вересня Кабмін погодив звільнення.

У свою чергу Кличко назвав ініціативи з розділення влади в столиці та відсторонення його з посади голови КМДА такими, що суперечать законодавству, зазначивши, що має намір обстоювати чинний порядок, згідно з яким обраний мер столиці автоматично призначається головою міськадміністрації. Він наголосив, що розділення посад і введення в столиці "двовладдя" є антиконституційним.

У зв'язку з цим Кличко подав два позови до Окружного адміністративного суду (ОАСК) - на Кабінет Міністрів України, прем'єр-міністра Олексія Гончарука та другий - на керівника Офісу президента Андрія Богдана.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА