20:41 10.10.2019

Зеленський впевнений, що зможе домовитися з олігархами про невтручання в редакційну політику телеканалів

2 хв читати
Зеленський впевнений, що зможе домовитися з олігархами про невтручання в редакційну політику телеканалів

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що зможе домовитися з олігархами-власниками національних телеканалів про відмову від втручання в редакційну політику ЗМІ.

"Я впевнений, що я з ними зможу домовитися (про невтручання в редакційну політику - ІФ), якщо мене не будуть штовхати з усіх боків ті, заради кого я планую про це домовлятися", - сказав Зеленський в ході більш десятигодинного прес-марафону в Києві в четвер.

На думку Зеленського, деолігархізація медіа повинна привести до того, що всі власники телебачення, засобів масової інформації та інтернет-платформ ( "якщо ці платформи мають дуже великий вплив") повинні бути бізнесменами, а не політиками.

"Тобто міноритарними власниками повинні бути. У них може бути портфель у 90%, в 98%, але вони не повинні впливати на політику тієї чи іншої платформи, телебачення, ЗМІ. Це управляється тільки законом. Цей закон ми повинні розробити", - підкреслив Зеленський.

Він зазначив, що підготовкою нового законодавчого акта має зайнятися Міністерство культури, молоді і спорту, а за його дотриманням у майбутньому буде стежити Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

"Бородянський (міністр культури, молоді та спорту Олександр Бородянський - ІФ) з Нацрадою (з телерадіомовлення - ІФ), можна з президентом, повинні створити цей законопроект, потім показати його Верховній Раді, далі зустрітися з усіма олігархами - як би нам не хотілося, але вони є власниками. Сісти і сказати: дивіться, впливати на політику в Україні більше не можна", - підкреслив Володимир Зеленський.

Він також зазначив, що в Україні всі телеканали, які мають істотне покриття, так чи інакше належать відомим бізнесменам.

Як повідомлялося, Зеленський вважає, що новий склад Нацради з телерадіомовлення повинен буде незалежним і чесно розглянути питання продовження ліцензії групі телеканалів, які ведуть мовлення під логотипом "112 Україна".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА