08:32 11.10.2019

Зеленський заявив, що ніколи не зустрічався з арештованими в США Парнасом і Фруманом

3 хв читати
Зеленський заявив, що ніколи не зустрічався з арештованими в США Парнасом і Фруманом

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ніколи не зустрічався з арештованими в США бізнесменами Львом Парнасом і Ігорем Фруманом, яких адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані називав своїми клієнтами, і які нібито намагалися організувати його зустріч із Зеленським.

"Я ніколи не зустрічався з двома цими людьми. Я чув про них, у зв'язку з тією ж справою, коли Джуліані говорив, що хотів зустрітися зі мною", - сказав він під час прес-марафону в четвер у Києві.

Зеленський також ще раз підкреслив, що ніколи не говорив з Джуліані і тільки чув зі ЗМІ, що він приїжджав до Києва.

У США за обвинуваченням у порушенні правил фінансування виборчих кампаній заарештували бізнесменів Льва Парнаса і Ігоря Фрумана, яких адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані називав своїми клієнтами, повідомляє Dow Jones з посиланням на джерела.

У травні цього року Джуліані називав Фрумана і Парнаса - вихідців з колишніх радянських республік - своїми клієнтами. Вони обидва жертвували кошти в кампанії республіканців, зокрема, на передвиборчу боротьбу Трампа. Крім того, в травні 2018 року ці фірми пожертвували $ 325 тис. неурядовій організації America First Policies, створеній у 2017 році, щоб пропагувати політику Трампа "America First" (англ.: "Передусім - Америка").

В обвинувальному висновку також фігурують імена бізнесменів Андрія Кукушкіна, що є вихідцем з України, і Девіда Корреї. Однак Bloomberg не пояснює, чи знаходяться вони нині під вартою.

За інформацією Bloomberg, фігурантів справи обвинувачують, зокрема, у наданні неправдивих свідчень співробітникам структур, які відстежують пов'язані з виборами порушення і в фальсифікації даних про себе. Крім того, за версією слідства, вони обходили обмеження на суми, які дозволяється жертвувати на політичні кампанії, перераховуючи свої гроші через інших осіб.

Усіх чотирьох також обвинувачують у тому, що вони робили пожертвування в особистих фінансових інтересах, а також в інтересах неназваної офіційної особи з українського керівництва.

В обвинувальному висновку також йдеться, що Парнас і Фруман, які є громадянами США, разом з неназваним американським конгресменом обговорювали можливість усунення з посади американського посла в Україні в 2018 році. Тоді цю посаду обіймала Мері Йованович.

Очікується, що вони постануть перед федеральним судом у Олександрії в штаті Вірджинія пізніше в четвер.

Крім того, в травні 2018 році Фруман і Парнас вечеряли з Трампом, а також зустрічалися з його сином Дональдом Трампом-молодшим.

Агентство Associated Press раніше з посиланням на джерела повідомляло, що коло бізнесменів і донорів республіканців розробляли план зі зміни керівництва української компанії "Нафтогаз", зокрема, Парнас і Фруман, а також нафтовий магнат з Бока-Ратон у Флориді Гаррі Саджіант III.

Згідно з планом бізнесменів, гендиректор "Нафтогазу" Андрій Коболєв повинен був бути замінений іншим топ-менеджером компанії Андрієм Фаворовим. План був зірваний через програш Петра Порошенка на виборах 2019 Володимиру Зеленському.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА