08:37 11.10.2019

Екс-посла США в Україні відсторонили після відмови особисто просити українських чиновників почати розслідування щодо Байдена

2 хв читати
Екс-посла США в Україні відсторонили після відмови особисто просити українських чиновників почати розслідування щодо Байдена

Колишній посол США в Україні Мері Йованович була відсторонена від посади після того, як закликала особистого адвоката президента США Руді Джуліані передати запит українським чиновникам щодо проведення розслідувань офіційними каналами, повідомляє Associated Press.

Як розповів агентству екс-дипломат, який обговорював цю ситуацію з Йованович, колишній посол США в Україні була знята з посади після того, як наполягала на тому, щоб прохання до українських чиновників приєднатися до розслідування щодо сина колишнього віце-президента США Джо Байдена - Хантера було передане відповідно до давно встановлених протоколів.

Йованович відмовилася робити "всі ці оффлайн, особисті, неофіційні речі" і дала зрозуміти, що уряд США має офіційні способи попросити допомоги іноземних урядів у розслідуваннях, повідомив обізнаний співрозмовник агентства.

Екс-посол США в Україні повинна дати свідчення в рамках процедури імпічменту президенту США Дональда Трампа перед комітетами Палати представників з розвідки, міжнародних справ, нагляду і реформ за зачиненими дверима в п'ятницю.

Незважаючи на заяву Трампа про те, що його адміністрація не буде співпрацювати з законодавцями з розслідування, три людини, близькі до Йованович, заявили, що вона, як очікується, прибуде на слухання.

Раніше десять сенаторів-демократів з комітету Сенату з міжнародних відносин написали держсекретареві Майку Помпео, вимагаючи відповідей на травневе відсторонення колишнього посла в Україні Йованович.

Wall Street Journal повідомляв, що президент США Дональд Трамп відкликав колишнього посла США в Україні Мері Йованович на тлі скарг цієї весни його прихильників, зокрема, особистого адвоката Руді Джуліані.

Зазначається, що хоча від'їзд Йованович в травні з України держдеп США підніс як "запланований", проте її перебування на посту посла було на три місяці коротшим за звичайний трирічний термін.

Як повідомляли американські ЗМІ, Трамп 25 липня намагався в телефонній бесіді переконати президента України Володимира Зеленського в необхідності почати розслідування щодо Хантера Байдена - сина колишнього віце-президента США Джо Байдена.

Повідомлення про це передав своєму керівництву співробітник американської розвідки. Воно на вимогу конгресменів було передано їм для ознайомлення. Це повідомлення співробітника розвідки стало приводом для того, щоб в середу спікер палати представників США Ненсі Пелосі оголосила про рішення почати процедуру, мета якої - визначити, чи можна оголосити імпічмент Трампу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА