11:41 12.10.2019

Прокурори США розслідують діяльність Джуліані в Україні

2 хв читати
Прокурори США розслідують діяльність Джуліані в Україні

Федеральні прокурори в Мангеттені розслідують, чи порушував особистий адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані закони про лобіювання в рамках діяльності в Україні, пише газета The New York Times з посиланням на дані двох джерел, знайомих з розслідуванням.

Так, слідчі вивчають дії адвоката Трампа, спрямовані проти колишнього посла США в Україні Марі Йованович.

За словами джерел, розслідування щодо Джуліані пов'язано зі справою проти двох його соратників, заарештованих цього тижня за звинуваченням у порушенні фінансування виборчої кампанії (йдеться про Льва Парнаса і Ігоря Фрумана – ІФ). Їм пред'явлено звинувачення в тому, що вони перераховували незаконні пожертвування конгресмену, із допомогою якого можна було усунути Йованович.

Газета пише, що Джуліані заперечував ці правопорушення, але визнав, що він і його партнери працювали з українськими прокурорами для збору інформації проти Йованович та інших, зокрема колишнього віце-президента Джо Байдена і його сина Гантера.

Він також заявив, що у федеральних прокурорів не було підстав звинувачувати його в подібних порушеннях розкриття лобіювання за кордоном, оскільки він діяв від імені Трампа, а не колишнього генерального прокурора України Юрія Луценка, коли збирав інформацію про Йованович та інших осіб, а потім передав це американському уряду і засобам масової інформації.

"...було б смішно говорити, що я робив це від імені Луценка, коли я представляв президента Сполучених Штатів", - сказав Джуліані.

Раніше Йованович під час слухань в Конгресі заявила, що президент Трамп чинив тиск на Держдепартамент, щоб домогтися її зміщення з посади посла в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА