16:16 13.10.2019

Син Байдена вирішив звільнитися з компанії з китайською участю, щоб уникнути конфлікту інтересів

2 хв читати

Гантер Байден, син колишнього віце-президента США і кандидата в президенти Джо Байдена, прийняв рішення наприкінці жовтня залишити посаду в керуючій компанії фонду прямих інвестицій, який підтримують держструктури КНР, щоб не давати приводів пред'являти претензії стосовно конфлікту інтересів.

Про це в неділю повідомило агентство Bloomberg з посиланням на заяву Гантера, зроблену через його адвоката.

Крім цього, Гантер обіцяв, що якщо його батько - потенційний кандидат в президенти США від демократів - переможе на виборах 2020 року, то він, Гантер Байден, не працюватиме на фірму, якою володіють іноземці, і не буде членом правління такої компанії.

"За (можливої - ІФ) адміністрації Байдена Гантер буде готовий підкорятися всім і будь-яким інструкціям і стандартам, які може ввести в дію президент (Джо - ІФ) Байден щодо можливого конфлікту інтересів або його виникнення, зокрема щодо обмежень з приводу ділових інтересів за кордоном", - наголошується в заяві.

"Він (Гантер - ІФ) продовжить робити так, щоб його батько не був особисто залучений в його комерційні справи", - також йдеться в заяві.

Зазначається, що Гантер Байден ніколи не обговорював ділову активність зі своїм батьком.

"Він ніколи не сприймав великої кількості неправдивих звинувачень і проти себе, і проти батька, зроблених президентом США", - наголошується в заяві.

Раніше президент США Дональд Трамп звинувачував Джо Байдена в корупції і закликав владу КНР і України провести розслідування щодо нього і підлеглих йому організацій.

Восени 2019 року в США розгорівся політичний скандал навколо розмови Трампа і президента України Володимира Зеленського. Причиною стали публікації в ЗМІ, з посиланням на інформатора, про те, що Трамп нібито чинив тиск на Зеленського, щоб той розпочав розслідування щодо одного з основних кандидатів у президенти США від Демократичної партії Джо Байдена і його сина Гантера.

Унаслідок "українського скандалу" демократи в палаті представників 24 вересня ініціювали процедуру імпічменту Трампу.

У свою чергу Джо Байден на початку жовтня вперше висловився за те, щоб конгрес оголосив імпічмент президенту країни Дональду Трампу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА