15:10 15.10.2019

Проведення будь-яких дій з обрання нового судді Конституційного Суду наразі неможливе - Разумков

2 хв читати
Проведення будь-яких дій з обрання нового судді Конституційного Суду наразі неможливе - Разумков

Будь-які кроки, спрямовані на обрання нового судді Конституційного Суду України, наразі неможливі, вважає голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

"Станом на сьогодні, я думаю, що це неможливо (перезавантаження складу Конституційного Суду - ІФ). Оскільки було рішення суду, і він (Станіслав Шевчук - ІФ) був відновлений на роботі, проведення будь-яких дій з обрання нового судді Конституційного Суду поки що неможливе, тому дивитимемося, як розвиватимуться події", - сказав Разумков журналістам у кулуарах Верховної Ради у вівторок.

Як повідомлялося, 14 травня Станіслава Шевчука, який був на той час головою Конституційного Суду України, було звільнено з посади судді КС на підставі п. 3 ст. 21 закону України "Про Конституційний Суд України". Того самого дня головою КС було обрано Наталію Шапталу.

21 травня Шевчук звернувся до Окружного адміністративного суду Києва з позовом про визнання його звільнення незаконним.

17 вересня КС на спеціальному пленарному засіданні звільнив голову суду Шапталу з посади судді цього суду, а також обрав нового голову КС та заступника голови, яким стали судді Олександр Тупицький та Сергій Головатий відповідно.

4 жовтня ОАСК відновив провадження у справі за позовом про звільнення Шевчука з посади судді КС і призначив на 7 жовтня підготовче засідання у справі. Як зазначила прес-служба ОАСК, раніше суд зупинив провадження у справі до вирішення заяви про відвід судді, яку подали представники відповідача. Вивчивши цю заяву, суд дійшов висновку про її необґрунтованість і постановив відмовити в її задоволенні.

11 жовтня ОАСК на засіданні відновив Шевчука на посаді судді Конституційного Суду України, про що повідомив колишній заступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов.

15 жовтня джерело повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що Конституційний Суд розгляне заяву Шевчука щодо виконання рішення суду про відновлення його на посаді голови КС на засіданні, і судді шляхом голосування ухвалять рішення. Водночас співрозмовник агентства не уточнив, коли саме судді КС розглянуть заяву Шевчука.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА